Haber

Havza’da sağlık çalışanları Cumhuriyetin 100’üncü yılını kutladı

Cumhuriyetin 100’üncü yılı kutlamaları kapsamında Havza Devlet Hastanesi’nde program düzenlendi.

Havza Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Hastanenin çok amaçlı salonunda düzenlenen programda konuşan Dr. Mustafa Keçeci, Türklerin 3 bin yıldır tarih sahnesinde olduğuna dikkat çekti.

Türkiye’nin sınırlarını kimsenin cetvelle çizmediğini vurgulayan Keçeci, “Sınırlarımızı kendimiz çizdik. Bu nedenle Cumhuriyetimizin ayakta kalması için bulunduğumuz bölgelerde üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde yapmalıyız. Özellikle Cumhuriyet.” Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bağımsızlığımız uğruna yere düşen ve ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi anacaktır.” “Gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyor, gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.” söz konusu.

Başhekim Yardımcısı Dr. Mustafa Demirci de Cumhuriyetin 100. yılını büyük bir onur ve sevinçle kutladıklarını belirtti.

Cumhuriyetin sadece bir yönetim şekli olmadığına işaret eden Demirci, “Her tarafı düşmanlarla işgal edilen bir milletin emperyalizme karşı kurtuluş çabasıdır. Cumhuriyet, savaşa giderken geri dönülemeyeceğini biliyor. Cumhuriyet, cepheye top mermisi taşırken 9 aylık bebeğiyle birlikte donarak ölen Şerife Bacı’nın hikâyesidir.” “O bir Türk kadınıdır. Cumhuriyet, onu korumak ve gelecek nesillere aktarmak bize emanettir.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu