Haber

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Zehir tacirlerine nefes aldırmayacağız

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mersin Uluslararası Limanı’nda yapılan aramada 610 kilo kokain ele geçirildiğine ilişkin şunları söyledi: “Zehir tacirlerine nefes aldırmayacağız.” “Bu, bugüne kadar sözün en güçlü faaliyeti ve operasyonu oldu. Allah’ın izniyle devam edecek, hiçbir şekilde durmayacağız.” söz konusu.

Yerlikaya, Konya Büyükşehir Belediyesi Taş Bina’da düzenlenen “Türkiye’nin Huzuru Konya” güvenlik toplantısında milletin huzuru ve güvenliği için titizlikle çalıştıklarını söyledi.

Yurt genelinde terörle, organize suçlarla ve uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele başta olmak üzere operasyonların aralıksız devam ettiğine işaret eden Yerlikaya, “Terörle ve işbirlikçileriyle, suçla kibirlenenlerle, çetelerle, zehir tacirleriyle, terörle mücadelemiz sürüyor. Halkımızın huzurunu tehdit eden bu saldırılar, yılın 365 günü gece gündüz devam edecek.” dedi.

Yerlikaya, “Kafes” operasyonu kapsamında “Zaza Doğan” organize suç örgütünün çökertildiğini belirterek, polis operasyonlarının sürdüğünü belirtti.

Polis ve jandarmanın Konya’da 120 günde gerçekleştirdiği operasyonlara ilişkin istatistikler paylaşan Yerlikaya, güvenlik güçlerini başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

“Tek bir çetenin bile nefes almasını istemiyoruz”

Yerlikaya, Konya’da son 120 günde organize suç örgütlerine yönelik 12 operasyonda 60 şüphelinin gözaltına alındığını belirterek, şöyle konuştu:

“Babam, biz benim şehrimde ve tüm illerimizde tek bir çetenin dahi nefes almasını istemiyoruz. Bunları adalet önüne çıkaracağız. Aralarında hiçbir terörist farkı görmediğimiz zehir tacirlerinin canlarına zarar vermeye devam ediyoruz. Konya’da zehir satıcılarına 1885 operasyon yapıldı. 2 bin 301 şüpheliyi gözaltına aldık, 377’si çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı, 139’u hakkında ise adli kontrol kararı verildi. Çocuklarımıza, geleceğimize, gençlerimize, değerli vatandaşlarımızın hayatlarına, bayisinden baronuna kadar nereden olursa olsun zarar vermeye kalkıştık, bunları alacağız, Allah’ın izniyle bugüne taşıyacağız.” Şu ana kadar yaptığımız gibi onu adalet önüne çıkarmaya kararlıyız.”

“En güçlü operasyondu”

Mersin Uluslararası Limanı’nda 610 kilo kokain ele geçirildiğini hatırlatan Yerlikaya, “Emeği geçen tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Güzel iş yaptılar. ‘Zehir tacirlerine nefes aldırmayacağız.’ “Bu şimdiye kadar dünyanın en güçlü faaliyeti ve operasyonuydu. Allah’ın izniyle devam edeceğiz ve hiçbir şekilde durmayacağız.” dedi.

Yerlikaya, çağın en önemli sorunlarından birinin göç olduğuna dikkat çekerek, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı örgütleyenlerle mücadeleye odaklandıklarını kaydetti.

“Toplumumuzda anlaşmazlıkların büyümesine izin vermiyoruz”

Düzensiz göçle mücadele ederken yabancı düşmanlığına ve ırkçılığa izin vermediklerini vurgulayan Yerlikaya, “Milletimizin saf sicilinin lekelenmesine izin vermiyoruz. Yabancı düşmanlığını, ırkçılığı ve nefret dilini hem sosyal medyada hem de diğer platformlarda takip ediyoruz. Toplumumuzda bu noktalarda nifak yaratılmasına izin vermiyoruz, vermeyeceğiz.” İfadesini kullandı.

Öte yandan Yerlikaya, toplantı öncesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı ziyaret ederek kentte yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu