Ekonomi

Texas Roadhouse hisseleri kazançların tahminleri aşmasıyla %2 yükseldi

LOUISVILLE, Ky. – Texas Roadhouse, Inc. (NASDAQ:TXRH) hisseleri, şirketin analist beklentilerini aşan ilk çeyrek kazançlarını bildirmesinin ardından %2 yükseldi. Restoran zinciri, 1,62 $’lık konsensüs tahminini aşarak 1,69 $’lık düzeltilmiş hisse başına kazanç (EPS) açıkladı. Gelir ise beklentileri karşılayarak bu çeyrekte 1,32 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Şirket, geçen yılın aynı dönemine kıyasla toplam gelirde %12,5’lik güçlü bir artışa tanık olurken, seyreltilmiş hisse başına kazançta %31,4’lük önemli bir artışla desteklendi. Texas Roadhouse’un faaliyetlerinden elde ettiği gelir de bir önceki yıla göre %31,9 oranında kayda değer bir artış gösterdi.

Olumlu kazanç raporu, şirket restoranlarında %8,4 ve yerel franchise restoranlarında %7,7 artışla güçlü karşılaştırılabilir restoran satış büyümesini yansıtmaktadır. Şirket restoranlarındaki ortalama haftalık satışlar 159.378 dolara yükselirken, bunun 20.815 dolarını paket servis satışları oluşturdu ve bir önceki yılın rakamlarına göre iyileşme gösterdi.

CEO Jerry Morgan şirketin başarısını, satışların artmasını sağlayan olağanüstü yemek ve hizmet sunma konusundaki kararlılığına bağladı. Morgan, “2024 yılına muazzam bir başlangıç yaptık ve güçlü trafik eğilimleri satışlarımızın artmasını sağlamaya devam ediyor” dedi. Morgan ayrıca 2024 yılında 10 yeni şirket restoranının açılacağını ve 18’inin de yapım aşamasında olduğunu belirterek şirketin gelişim sürecine de dikkat çekti.

Texas Roadhouse, ileriye dönük olarak, son menü fiyat artışlarının faydaları da dahil olmak üzere olumlu satış büyümesinin devam etmesini bekliyor. Şirket, emtia maliyeti enflasyonunun yaklaşık %3, mağaza haftası büyümesinin yaklaşık %8 ve ücret ve diğer işgücü enflasyonunun %4 ila %5 arasında olmasını bekliyor. Efektif gelir vergisi oranının %14 civarında olması öngörülürken, toplam sermaye harcamalarının yıl için 340 milyon ila 350 milyon dolar arasında olacağı tahmin ediliyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

sandikli-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu