Haber

Başkan Dündar vatandaşlara aşure ikram etti

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Muharrem ayı münasebetiyle vatandaşlara aşure ikram etti. 1. Murad Hüdavendigar Camii avlusunda aşure dağıtımında birlik ve beraberlik bildirisi veren Önder Dündar, İslam aleminin Muharrem ayını kutladı.

Osmangazi Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da merhametin, paylaşmanın, birlik ve beraberliğin simgesi olan Muharrem’i ilçenin farklı noktalarında vatandaşlarına sunuyor. aşure  kalpleri tatlandırır. Muharrem ayının 10’uncu gününe denk gelen aşure gününde Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Cuma namazının ardından 1’inci Murad Hüdavendigar Camii’nde kazanların başına giderek vatandaşlara aşure ikram etti. Vatandaşlardan yoğun ilgi gören aşure dağıtımına Önder Dündar’ın yanı sıra AK Parti Osmangazi İlçe Yöneticileri ve Karadağ İslam Birliği Lideri Rıfat Feyzic de katıldı.

Namazın ardından aşure dağıtımına başlayan Önder Dündar, aşurenin birlik ve beraberliğin simgesi olduğuna vurgu yaparak, “Aşure, birçok farklı ürünün bir araya gelmesi ve ortaya tatlı bir lezzetin çıkmasıdır. Yani biz Müslümanlar bir araya geldik, içimizdeki fitneyi dışarı attık, birlik ve beraberlik içinde güçlendik. Birlik olursak, içimize fitne sokmazsak, aşure gibi tatlı oluruz. Toplum olarak daha güçlü olacağız. Tüm islam aleminin Muharrem ayı kutlu olsun. söz konusu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu