Teknoloji

Microsoft Surface’a özel bazı AI özellikleri tüm Windows PC’lere geliyor

Yakın gelecekte Surface’a özel AI özelliklerinden en az biri, desteklenen tüm Windows 11 PC’lerde de mevcut olacak. Microsoft, Ses netliğiyalnızca ARM64 çipli bilgisayarlara değil, x64 işlemcili tüm Windows 11 bilgisayarlara geleceğini duyurdu.

Ses Netliği, arka planda çalışan ve aramalar sırasında sesinizi gerçek zamanlı olarak iyileştiren bir özelliktir. Arka plan gürültüsünü bastırmak, yankıyı iptal etmek ve yankılanmayı azaltmak için “düşük karmaşıklık” yapay zeka modellerini kullanır. Bu özellik şu an için yalnızca Surface Pro 9 5G ve Surface Pro X gibi ARM işlemcili Surface bilgisayarlarda mevcut. Ancak Windows 11 Canary Channel build 26040 ile “geleneksel” Intel ve ARM işlemcilere sahip tüm kullanıcılar tarafından deneyimlenebiliyor.

Pek çok tanınmış oyunda sesli sohbet de dahil olmak üzere Ses Netliği İletişim Sinyali olduğu sürece mod Onu kullanan tüm uygulamalarla sistem düzeyinde çalışır. Bu nedenle geliştiricilerin projelerinde destek vermesini beklemeden Sesli Erişim özelliklerinden yararlanabilirsiniz. Ancak uygulama geliştiricileri sesli iletişim için yapay zeka modelleri arasında geçiş yapma seçeneği de sunabiliyor.

Ses Netliği özelliği, görüntü arka plan efektleri, göz teması, otomatik çerçeveleme ve ses geliştirmelerinin yanı sıra makine algoritmalarına dayanan ve özel bir NPU (Sinir İşlem Birimi) gerektiren bir dizi geliştirmeyi içerir. Windows Studio Efektleri Bir bölüm. Ancak Windows 11 build 26040 ile bilgisayarlarında NPU bulunmayan kullanıcılar bu iyileştirmelerden bazılarını deneyebilecek.

Microsoft, Qualcomm, AMD ve Intel, modern bilgisayarlardaki yapay zeka destekli deneyimlere yoğun bir şekilde odaklanıyor. Bu yılın ilerleyen dönemlerinde müşteriler, özel yapay zeka işlemcileri içeren çiplere sahip yeni bilgisayarlar arasından seçim yapma olanağına sahip olacak. Ayrıca Microsoft’un “çığır açan” yapay zeka yeteneklerine sahip yeni bir Windows sürümü piyasaya sürmesi bekleniyor. Bunlardan bazıları mevcut bilgisayarlarda kullanılabilirken, diğerleri yalnızca en yeni çiplere sahip yeni cihazlarda çalışacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu