Haber

AstraZeneca Türkiye deprem bölgesine yardımlarını sürdürüyor

AstraZeneca Türkiye, çeşitli dernek ve vakıflar aracılığıyla deprem bölgesine desteğini sürdürüyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre AstraZeneca Türkiye, şubat ayında meydana gelen depremlerin ilk anından itibaren başlattığı yardım takviyelerine devam ediyor.

Afet dönemindeki yardım çalışmalarını desteklemek için 1 milyon dolar bağışta bulunan AstraZeneca, dünya genelindeki tüm AstraZeneca çalışanlarının katılımıyla bir bağış kampanyası da oluşturdu.

Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AİFD) aracılığıyla Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından iletilen ilaç ve tıbbi yardım taleplerinin karşılanması amacıyla depremden etkilenen bölgelere yaklaşık 2 milyon TL tutarında ilaç yardımı yapılmıştır.

AstraZeneca Türkiye, bu desteklere ek olarak bölgedeki çocuk ve gençlerin eğitimine katkı sağlamaya devam ediyor. Depremzede üniversite öğrencilerinin eğitimlerine, gelişimlerine ve ilerlemelerine katkı sağlamak amacıyla AstraZeneca Eğitim Umut Fonu’nu hayata geçiren şirket, bünyesinde açtığı bu fon ile üniversite öğrencilerinin vakıf tarafından belirlenen 4 yıllık eğitim giderlerini karşılıyor. Türk Eğitim Vakfı (TEV). burslar; Okul veya aile, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde hayatta kalanları içermektedir.

İlkokul ve lise öğrencilerine de destek sağlıyor.

AstraZeneca Türkiye, bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle şirket çalışanlarının çocukları adına eğitim tabanlarını genişleterek mevcut AstraZeneca Eğitim Umut Fonu’na ek destek sağlamış ve TEV tarafından uygun görülen çocuklara eğitim vermiştir. İlkokul ve lise eğitimleri boyunca deprem bölgesinde ihtiyaç sahibi eğitim masraflarını karşılar.

Şirket, Anneler Günü vesilesiyle Anne Çocuk Eğitim Vakfı’na (AÇEV) bağışta bulunarak vakfın bölgedeki çocuklara, anne babalara ve depremzede kadınlara yönelik çalışmalarını pekiştirmiştir. Aynı zamanda Koruncuk Vakfı’nın “Koruncuk Köylerinde Yaşam Desteği” projesi kapsamında deprem bölgelerindeki 20 kız çocuğunun eğitimi için bağışta bulundu.

“Yardımların devamlılığını önemsiyoruz”

Açıklamada görüşlerine yer verilen AstraZeneca Türkiye Ülke Lideri Serkan Barış, büyük acılara neden olan bu felaket karşısında tüm Türk halkının acısını derinden paylaştıklarını belirterek, bu süreçte takviye sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

Bu sürecin ne kadar güçlü ve uzun vadeli olduğunun farkında olarak yardımların sürekliliğini önemsediklerini kaydeden Barış, şu ifadeleri kullandı:

“Depremin yıkıcı etkilerinin gençlerimizden ve ülkemizin geleceğinden uzak tutulmasını hedeflediğimiz destekler sağlıyoruz. Uzun vadeli yardım planlarımızda bölgedeki çocuk ve gençlerin eğitimine destek vermeye öncelik verdik. AstraZeneca olarak, Bölgede hangi ihtiyaçları karşılayabileceğimiz konusunda çalışmalarımız devam ediyor.Üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazırız.”

haber-avanos.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu