Yaşam

Rusya’da Balakovo NGS’de Operasyonel Karar Verme Eğitim Semineri Gerçekleştirildi

Rusya’daki Balakovo Nükleer Santrali (NGS), Mersin’de inşaatı devam eden Akkuyu NGS de dahil olmak üzere 7 nükleer santralde çalışan uzmanlara yönelik eğitim seminerine ev sahipliği yaptı.

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu Rosatom’un Elektrik Enerjisi Birimi Rosenergoatom’un rol aldığı 7 nükleer santralden 20’den fazla uzman, Dünya Nükleer Operatörler Birliği’nin (WANO) etkin operasyonel karar alma metodolojisi konulu eğitim seminerine katıldı. ) Balakovo NGS’de Moskova Merkezi düzenlendi. katıldı.

Üç gün süren seminerin katılımcıları arasında Akkuyu NGS uzmanları yer aldı. Deneyimli uzmanların rehberliğinde katılımcılar, operasyonel karar verme kavramını incelediler ve uygulamaya koydular.

WANO Moskova Merkezi Eğitim Programı Lideri Sergey Loktionov, seminerle ilgili yaptığı açıklamada, “Bu tür seminerler küçük, orta ve üst düzey yöneticilerin liderlik becerilerini geliştirmeye yardımcı oluyor. Balakovo NGS ile çok uzun süredir işbirliği yapıyoruz, o bizim güvenilir ortağımız. Birlikte çalıştığımız yıllar boyunca burada birçok çalışma toplantısı ve üç eğitim semineri düzenledik. Bunlardan ikisi orta düzey yöneticiler ve vardiya amirleri için liderlik konularıydı.”

Teori ve uygulama olmak üzere iki kısımdan oluşan seminerin teori kısmında, karar verme türleri hakkında bilgiler, operasyonel karar verme metodolojisi ve dünyanın dört bir yanındaki nükleer santrallerde farklı zamanlarda farklı zamanlarda alınan olumlu ve olumsuz karar örnekleri. dünya verildi. Daha sonra alınan kararlar uygulamaya konulmuştur.

Seminer sonuçlarına göre katılımcılar, güç ünitelerinin işletilmesi sırasında nükleer santrallerin güvenilir ve verimli çalışmasının sağlanması için en uygun çözümün bulunması gerektiğinin altını çizdiler. Seminerde ayrıca, durum analizinin, olası risklerin değerlendirilmesinin, geçmiş operasyonel deneyime dayalı kararların ve uygun metodolojinin etkili bir operasyonel kararın değerli unsurları olduğu vurgulandı.

Seminer sonunda misafirler ve katılımcılar rehber eşliğinde Balakovo NGS 4. güç ünitesini gezdiler.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu