Haber

Türk Üniversiteleri İsrailli Şirketleri Boykot Etmeye Karar Verdi

‘ADIM Üniversiteleri’ olarak bilinen 18 üniversite, hafta sonu Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ev sahipliğinde yapılan ortak açıklamada, İsrail’in Gazze’deki soykırımına destek veren firmaların ürünlerini boykot etme kararı aldı.

18 devlet üniversitesinden oluşan ve kısa adı ‘ADIM’ olan Afyon Kocatepe Üniversitesi, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Bilecik Pir Edebali Üniversitesi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Uşak Üniversitesi tarafından İsrail’i destekleyen büyük firmaların ürünlerine ortak boykot ve Yalova Üniversitesi. Karar açıklandı.

Açıklamada, İsrail ordusunu besleyen bu firmaların ürünlerini boykot etme çağrısının toplumun tüm kesimleri tarafından desteklenmesi gerektiği belirtilerek, “ADIM Üniversiteleri olarak yaşanan kriz karşısında insanlık adına sesimizi yükseltiyoruz. İsrail’in Gazze’de uyguladığı devlet terörü. Son dönemde Gazze’de yaşanan insanlık dramı karşısında sessiz kalmak insani değerlerimize aykırıdır.” Bu ihanet anlamına gelir. İsrail hükümetinin Gazze’ye yönelik uyguladığı vahşet nedeniyle aralarında çocukların da bulunduğu masum siviller hayatlarını kaybediyor. Her vicdanlı birey gibi bizim de bu durum karşısında sessiz kalmamız mümkün değil. İsrail ordusuna destek veren bazı büyük şirketler de bu trajediye ortak oluyor. Barışı destekliyoruz. İnsan haklarını savunan, savunan ve bu doğrultuda ‘geleceğe doğru güçlü bir adım atan’ bir birlik olarak, İsrail ordusunu besleyen bu firmaların ürünlerine karşı boykot çağrısında bulunuyoruz. Bu çağrı, masum insanlara kan işleyenleri destekleyenlere insan haklarını hatırlatmak için yapılıyor. “Hep birlikte ‘Özgür Filistin’ çağrımızı tüm dünyaya yayalım ve insanlık ve barış adına bu trajedinin sona ermesine yardımcı olalım.” – MUĞLA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu