Haber

Antalya’da sömestr tatilinde kalp krizinden hayatını kaybeden sınıf arkadaşının cenazesine giden genç kız, trafik kazasında hayatını kaybetti.

Antalya’da sömestr tatilinde kalp krizinden hayatını kaybeden sınıf arkadaşının cenazesine giden 17 yaşındaki Aysel Betül Karakaş, cenazenin hemen ardından mezarlık çıkışında geçirdiği trafik kazasında ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Karakaş, 1 haftadır verdiği yaşam mücadelesini kaybederek vefat etti. Genç kızın gözü yaşlı annesi, “Trafik kazasında bebeğimi elimden aldılar. Çaresizim, sadece gözyaşı dökebiliyorum” derken, acılı baba ise kazanın ardından sürücünün özür bile aramadığını söyledi. ve cezalandırılmasını istedi.
Alınan bilgiye göre, Aksu Fen Lisesi 12. sınıf öğrencisi Sadullah Eren Çiloğlu (17), 21 Ocak gecesi karın ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede hayatını kaybettiği belirlenen gencin cenazesi kaldırıldı. Kalp krizi geçirmesi nedeniyle yakınları tarafından morgdan alınarak ertesi gün Döşemealtı Nebiler Mezarlığı’na defnedildi. Sınıf arkadaşının cenazesine katılmak için Aksu’dan tramvaya binen Aysel Betül Karakaş (17), cenaze işlemlerinin tamamlanmasının ardından geri döndü. Mezarlıktan çıkmak üzereyken karşıdan karşıya geçen Karakaş’a FT’nin (59) kullandığı otomobil çarptı. Çarpmanın şiddetiyle önce aracın ön camına, ardından yola savrulan Karakaş, ağır yaralandı. Genç kız, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak 1 hafta hayatını kaybetti. Cenazesi yakınları tarafından teslim alınan Aysel, Aksu ilçesindeki Cihadiye mezarlığına defnedilirken, şoför FT ise serbest bırakıldı.
“Arkadaşını çok seviyordu”
Kızının boş zamanlarında sürekli ders çalıştığını ve işlerinde ona yardım ettiğini belirten baba Atilla Karakaş, olay gününü şu sözlerle anlattı: “Sınıftan bir arkadaşı kalp krizi geçirerek vefat etti. Aysel de onu çok seviyordu. o arkadaş çok sevdi.cenazesine katılmak istedi ve ben onu tramvayda bıraktım.tüm okul gitti.cenazeden sonra karşıdan karşıya geçerken araç çarptı.kızım 50 metre uzakta karşıdan karşıya geçiyordu. yaya geçidi. Sürücü kızıma çarpmadan önce yaya geçidi ihtarına rağmen yüzünü kesmedi. Kızım aracı görünce paniğe kapılıp geri döndü. Araç sağdan geçmek isteyince kızıma çarptı. kızı “Kaçtı, kafasını ön cama çarptı ve iki kez yere yuvarlandı.”
“6 gün boyunca hastanede bankta yattım”
Kızının bir hafta boyunca hastanede yaşam mücadelesi verdiğini belirten Karakaş, “6 gün boyunca hastane bankında yattım. Her gece korku içinde yattım. Kızım Fen Lisesi’nde okuyordu. büyük hayaller. Çok çalışmamın sebebi onun hayalleriydi. Odası her zaman kitaplarla doluydu. Vatanını ve milletini seviyordu.” “Ben sevgi dolu bir insanım, bu ülkeye ve millete hizmet edecek çocuklar yetiştirmeye çalışıyordum” dedi.
“Sürücüden özür dilemek için bir telefon bile yok”
Acılı baba, olaydan sonra serbest bırakılan sürücünün kendisini özür dilemek için bile aramadığını sitem ederek, şikayette bulunduklarını ve sürücünün cezalandırılması gerektiğini sözlerine ekledi.
“Sadece gözyaşlarıma yetecek kadar gücüm var”
Gözyaşı döken anne Seçgül Karakaş, “Yandım. Bebeğimi elimden aldılar. Şoför yüzünü kesebilirdi ama kesmedi. Çaresiz durumdayım, gözyaşlarıma tek gücüm yetiyor” dedi. Ben dünyamı 3 çocuğumun üzerine kurdum, bebeğimi benden aldılar.” – ANTALYA

bogazkalehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu