Ekonomi

Nuvei, ilgi ifadeleri arasında özelleşmeyi değerlendiriyor

MONTREAL – Kanadalı bir fintech şirketi olan Nuvei Corporation (NASDAQ: NVEI) (TSX: NVEI), potansiyel bir özelleştirme işlemi de dahil olmak üzere stratejik alternatifleri araştırmak için özel bir komite kurdu. Bu hamle, şirketin ilgi ifadeleri almasının ardından geldi ve bu teklifleri değerlendirmek üzere komitenin kurulmasına yol açtı.

Bağımsız direktörlerden oluşan özel komite, ilgi beyanlarını ve diğer stratejik seçenekleri değerlendirmek üzere mali ve hukuki danışmanlarla birlikte çalışıyor. Üçüncü taraflarla görüşmeler devam etmekte olup, Nuvei’nin kurucusu Phil Fayer’in bir işlem durumunda önemli bir mülkiyete sahip olma olasılığı bulunmaktadır.

Devam eden görüşmelere rağmen, Nuvei herhangi bir kesin anlaşma yapmamıştır ve bu görüşmelerin bir özelleştirme veya benzer bir işlemle sonuçlanacağına dair bir kesinlik yoktur. Özel komite teklifleri ve stratejik alternatifleri değerlendirmeye devam etmektedir ve şu anda herhangi bir karar alınmamıştır.

Nuvei, basın bülteninde yer alan ileriye dönük ifadelerin mevcut beklentilere dayandığını ve gerçek sonuçları önemli ölçüde etkileyebilecek risk ve belirsizliklere tabi olduğunu belirtmektedir. Şirket, menkul kıymetler yasaları ve düzenlemeleri gerektirmedikçe konuyla ilgili daha fazla yorum yapmayacağını açıkça belirtmiştir.

Nuvei’nin teknolojisi, ödeme işleme, kart düzenleme ve risk yönetimi hizmetleri sunarak dünya çapındaki işletmeleri desteklemektedir. Şirket, 50 pazarda yerel satın alma ve 150 para birimi ve 680 alternatif ödeme yöntemi desteği ile 200’den fazla pazarda faaliyet göstermektedir.

Bu makaledeki bilgiler bir basın bülteni açıklamasına dayanmaktadır.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu