Haber

AK Parti Siyaset Akademisi programı Van’da tamamlandı

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları’nın Van’da düzenlediği “AK Parti Siyaset Akademisi” programını tamamlayan 478 kadına sertifikaları verildi.

İl Müdürlüğü binasındaki programda konuşan AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Hava Duran, kadınlara yönelik 3 haftalık “AK Parti Siyaset Akademisi” eğitimini tamamladıklarını söyledi.

Eğitimlere kadınların ilgi gösterdiğini belirten Duran, “Siyaset Akademisi’nin amacı siyaset okuryazarlığını ve kadınların siyasete katılımını artırmaktır. Bu programa katkı sağlayan ve yön veren Genel Merkez Kadın Kolları Liderimiz Ayşe Keşir’e teşekkür ediyorum, ve bizi destekleyen herkes.” dedi.

Genel Merkez Kadın Kolları Ar-Ge ve Eğitim Başkanı Züleyha Karademir, Politika Akademisi programını ilk kez kadınlara yönelik düzenlediklerini hatırlattı.

Bu programı 30 büyükşehirde planladıklarını belirten Karademir, “6 bin 700 katılımcımız vardı. Eğitimimiz 3 hafta sürdü. 8 ders başlığı altında yaptık. Bunlar kadınların iletişim becerilerini artırabilecek dersler ya da yabancı dil anlattığımız dersler. siyaset, yakın siyasi tarihimiz, kadın siyaseti ve kadın girişimciliğine yönelik faaliyetler. “Kursu başarıyla tamamlayan hanımlarımızı tebrik ediyorum.” dedi.

AK Parti Kadın Kolları MKYK üyesi Dora Kübra Yıldız ise, “Sayın Cumhurbaşkanımız kadınlara her zaman değer verir. Çünkü kadınlar kapı kapı dolaşırlar. O yüzden bu kadar akıllısınız, bu kadar güçlüsünüz, bu kadar eminsiniz ki burada terörü bitirdiniz. Helal olsun. Sen.” “Senin olduğun yerde biz daha güçlüyüz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan ise önemli bir davanın askerleri olduklarını vurguladı.

Özellikle Doğu’da çalışan kadınların çok zor şartlar altında çalıştığını belirten Orhan, tüm kadınları emeklerinden dolayı tebrik ederek başarılar diledi.

AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray, “Sayın Cumhurbaşkanımızın dostu olarak bu kutlu davada ilerleme kaydediyoruz. Yerel seçimlere yaklaştığımız bu günlerde gece gündüz çalışıyoruz ve halkımızla bir araya geliyoruz. sahada onların sıkıntılarını, sıkıntılarını dinleyip çözüm üretmeye çalışıyoruz. Siz AK hanımların yaptığı çalışmalar takdire şayandır.” “Çalışmalarınız bize güç veriyor. Tanrı hepinizden razı olsun.” dedi.

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdulahat Arvas, adaylık görevinin kendilerine verildiği ilk günden bu yana sahada çalıştıklarını ve tüm belediyeleri kazanmak için çaba gösterdiklerini belirtti.

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas ve partililerin katıldığı programda, konuşmaların ardından katılımcılara sertifikaları verildi.

saraykoy-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu