Haber

Yalova’da KYK Yurdu’nda Gıdadan Zehirlenen 36 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı

Yalova’nın Termal ilçesinde KYK’ya bağlı Akça Hatun Kız Öğrenci Yurdu’nda yemek sonrası rahatsızlanan 36 öğrenci hastaneye kaldırıldı. Valilik olayla ilgili soruşturma başlattı.

Termal ilçesinde 1345 kız öğrencinin kaldığı KYK’ya bağlı kız öğrenci yurdunda, bazı öğrenciler bugün öğle yemeği sonrasında karın ağrısı ve ishal şikayetiyle başladı.

Hastalanan 36 öğrenci Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, öğrencilerin yediği yemeklerden örnekler alındı.

Yalova Valiliği de olayla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şunlar söylendi:

“İlimizde Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Müdürlüğü’ne bağlı 2 bin 90 öğrenci kapasiteli Akça Hatun Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrencilerimiz 06.11.2023 tarihinde yurt yönetimine şikayetçi olarak başvuruda bulunmuşlardır. Karın ağrısı ve ishal. Bunun üzerine öğrencilerimiz acil olarak hastaneye sevk edildi. Tedavisi “Tıbbi bakıma alınan öğrencilerimizin genel durumları iyi olup, tedavisi tamamlanan öğrencilerimiz taburcu edilmektedir. Bu konuyla ilgili valiliğimizce gerekli inceleme başlatılmıştır.”

mucurhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu