Haber

Uşak’tan depremden etkilenen illere 1 milyon 341 bin 768 battaniye gönderildi

Uşak Valisi Turan Ergün, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen illere kentten toplam 1 milyon 341 bin 768 battaniye gönderildiğini, 1 milyon 302 bin 277 modül gıda ve yardım malzemesi ulaştırıldığını bildirdi.

Ergün, Güvenlik ve Acil Durumlara Uyum Merkezi’nde (GAMER) gerçekleştirilen toplantı öncesi yaptığı açıklamada, arama kurtarma ekibi olarak Uşak’tan 1944 personel, 316 araç ve 205 iş makinesinin deprem bölgesine gittiğini, 593 personelin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. 102 araçla bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

Soğuk günlerde en önemli ihtiyaçlardan biri olan battaniyeyi ilk günden itibaren ulaştırdıklarını ifade eden Ergün, “Allaha çok şükür Uşak deprem bölgesinin bu sorununu yüzü apaçık bir şekilde çözmeyi başardı. Talep devam ediyor. Bu kapsamda Uşak’tan bugüne kadar sevk edilen battaniye sayısı 1 milyon 341 bin 768 oldu. Koli, kilo, ton gibi muhtelif gıda ve yardım malzemelerini 302 bin 277 modül birbiriyle pek uyumlu değil, bölgeye teslim ettik.” dedi.

Depremden etkilenen illerden kente gelenlere değinen Ergün, akraba, ev, otel ve KYK yurtlarında kalan kayıtlı vatandaş sayısının 7 bin 14 olduğunu bildirdi.

Kentte depremzedelerden sağlık hizmetlerine 805 başvuru yapıldığını kaydeden Ergün, şunları kaydetti:

“Bunların dışında öğrenci yurtlarında 721 kişiye poliklinik hizmeti verildi. Yeniden barınma için 1540 kişi otellerde ve KYK yurtlarında kalıyor. Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından 304 depremzedeye 526 bin lira yardım yapıldı. öğrencilerimiz ortaokul ve liselere kayıtlı olup ilimizde eğitimlerine devam etmektedirler.Ayrıca İçişleri Bakanlığımızın Türkiye genelinde başlattığı ‘Evim Evin Evin Olsun’ kampanyası bulunmaktadır.Kampanya kapsamında 38 ilimize gönüllü başvuruları yapıldı.Bu kampanya kapsamında bu evlerden faydalanmak istiyorum diyen depremzede sayısı şu anda 20 ama 10 tanesi 11 Bugün oldu.Yeni bilinen bir program. Yarından sonra yarın da talebin katlanarak artacağını düşünüyoruz.”

-“Ekiplerimiz AFAD koordinasyonunda çalışmalarını sürdürüyor”

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, belediyeden ilk günden itibaren destek ve arama kurtarma ekipleri ile çeşitli yardımları gönderdiklerini, gerekli çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.

Uşak Belediyesi’nden Çakın, deprem bölgesinde şu anda 46 işçinin bulunduğunu belirterek, “Ekiplerimiz AFAD uyumlu olarak çalışmalarına devam ediyor. Çalışanlarımız Hatay Samandağ ve Adıyaman Besni bölgelerinde faaliyetlerine devam ediyor. Şu anda 2 temizlik aracımız ve 3 temizlik aracımız var.” Besni’deki çalışmalara iş makineleri de destek veriyor.Perşembe günü belediye faaliyetlerine yeniden katkı sağlamak amacıyla vidanjörümüz kardeş şehrimiz Besni’ye hareket edecek.Özellikle yanında kuracağımız çocuk parklarının inşaatına başlayacağız. Çadırkentler Çadırkentlerin yanına kuracağımız çocuk oyun setleri ile onların bu süreçte bir nebze de olsa yüzlerini güldürmek adına inanıyoruz.” dedi.

Toplantıya İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz, kurum başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu