Ekonomi

Türkiye Kart uygulaması yaygınlaşıyor

PTT Genel Müdürü Gülten, PTT Pul Müzesi’nde yaptığı değerlendirmede, Türkiye Kart Projesi’nin ihtiyaçtan yola çıkılarak geliştirildiğini söyledi.

Şehirlerin toplu taşıma kartlarının birbiriyle entegre olmadığına dikkat çeken Gülten, vatandaşların her şehre gittiklerinde yeni bir toplu taşıma kartı almak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Gülten, satın alınan kartların o şehre dönene kadar çoğu zaman kaybolduğuna dikkat çekerek, bu durumun ülke ekonomisine zarar verdiğini belirtti. Söz konusu kartların yurt dışından geldiğini ve maliyetli olduğunu vurgulayan Gülten, Türkiye Kart uygulamasının toplu taşıma kartlarının birbirleriyle konuşmasını sağlayan bir sistem olduğunu anlattı. Gülten, projenin sadece toplu ulaşım kartı olmadığına dikkat çekerek, şöyle konuştu:

“Bu tek başına bir toplu taşıma kartı değil. Toplu taşıma kartı veren belediyelerimiz ve idarelerimiz kendi kartlarını vermeye devam edecekler. Troya gibi Türkiye Kart logolu olanlar entegre illerimizde de geçerli olacak. Veren yerler Kartlar ayrıca Türkiye Kartı özelliğiyle de verilebilir.”

“Yavaş yavaş tüm şehirlerle bütünleşiyoruz”

İhtiyacın ardından toplu taşıma kartlarının bir arada kullanılabileceği ortamı oluşturmak amacıyla Türkiye Kart uygulamasını başlattıklarını aktaran Gülten, şöyle konuştu: “PTT olarak Türkiye Kart’ı hayata geçirdik. Artık yavaş yavaş Türkiye Kart’ı tüm şehirlere entegre ediyoruz.”söz konusu.

Kredi kartıyla birçok yerde toplu taşımayı kullanabileceğinizi hatırlatan Gülten, bu kartlarla uçağa binmenin indirim ve transferleri desteklemediğini anlattı. Gülten, özellikle asker, öğretmen ve engelli vatandaşların gittikleri her ilde kart almaları gerektiğini belirtti.

Gülten, Türkiye Kart’ın Konya’da kullanıldığına dikkat çekerek şu değerlendirmeyi yaptı:

“Şu anda Rize ile anlaşma yaptık, bundan sonra da Kayseri’de geçerli olacak. Dolayısıyla vatandaşlarımızın bir ilden diğerine giderken indirimli tarifelerden yararlanmak için yeni kart düzenlemesine gerek kalmayacak. Türkiye Kart ülke ekonomisine de faydalı olacaktır.İl sayısı arttıkça tüm vatandaşlarımıza “Cebinizde Türkiye Kartı olacak.”

Gülten, Türkiye Kart’ın yaygınlaşmasında belediyelerin de etkili olduğunu vurguladı. “Belediyelerimiz bu konuda destek verdiği sürece Türkiye Kart entegrasyon süreci bir yıl içinde tamamlanacak. Belediyelerimizin büyük bir kısmıyla görüşmelere başladık. Türkiye Kart uygulamasının sonuna kadar Türkiye’nin yüzde 50’sinden fazlasını kapsamasını hedefliyoruz. Önümüzdeki yıl tüm ülkeye yayılmasını bekliyoruz.”dedi.

Kredi kartlarına da Türkiye Kart özelliği verilebileceğini belirten Gülten, bu projenin dünyada eşi benzeri olmayan bir teknoloji olduğunu söyledi. Gülten, Türkiye Kart ekosisteminin QR kod ve cep telefonu üzerinden ödemeleri de desteklediğini sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu