Haber

TBMM’de ‘Terörle mücadele’ oturumu (4)

TBMM’de ‘Terörle mücadele’ oturumu (4)

‘Yasadışı Göç Hareketleri de Büyük Bir Darbe Olarak Belirlendi’

TBMM Genel Kurulu’nda TBMM Başkanı başkanlığında düzenlenen terörle mücadele konulu bilgilendirme oturumunda AK Parti grubu adına konuşan Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Kayseri Milletvekili Hulusi Akar Türkiye Meclisi Numan Kurtulmuş, şunları söyledi: “Terör örgütü PKK’nın Pençe Kilit Harekatı bölgesine düzenlediği baskınlarda şehit olan askerlerimize ve yaralılarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.” Acil şifalar diledi. Akar, terörle mücadelede ve terörün bitirilmesinde dünden daha kararlı olduklarını ifade etti. Terörle mücadelede sınır ötesi operasyonların gerekliliğine dikkat çeken Akar, “Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyine giden teröristleri takip etmek zorundaydık. Aksi takdirde yeniden hazırlık yapıp ülkemize bela olurlar, biz de onları takip ederiz.” Buna izin veremezdik. Dolayısıyla PKK ve YPG ile mücadelemiz bir saldırıydı.” Anlayışla, yüksek moral ve motivasyonla, her şeye rağmen terörü yerinde, kaynağında yok etmeye devam ediyoruz. Her geçen gün kurulan ve gelişen bu üsler aracılığıyla gittiğimiz yerlerde üsler kurup teröristlerin oradaki faaliyetlerini kontrol ediyoruz. Bu üsler de sürekli geliştirilmekte, mevcut kaynaklar en aktif şekilde kullanılarak devletin tüm kaynakları seferber edilerek PKK-YPG/DAEŞ’in sınırlarımıza ve ülkemize giriş-çıkışları ve saldırıları konusunda çaba sarf edilmektedir. kontrol altına alınırken, aynı zamanda PKK/YPG ve DEAŞ’ın milyarlarca dolarlık uyuşturucu ve petrol kaçakçılığına da büyük darbe indirildi. “Bu azaltıldı ve yasadışı göç hareketlerine de büyük bir darbe indirildi” dedi.

Akar, bugün de sınır ötesinde yürütülen operasyonlarla teröristlerin sığınakları, sığınakları, sözde karargahları tahrip edilmeye devam edildiğini, bu sayede şehit kanlarının geride kalmadığını söyledi.

‘KİMSENİN TOPRAĞINDA GÖZÜMÜZ YOK’

Yürütülen operasyonlarda Türkiye’nin komşularının egemenlik haklarına ve toprak bütünlüğüne saygı gösterdiğini belirten Akar, “Kimsenin toprağında gözümüz yok. Tek amacımız, tek işimiz, tek amacımız ülkemizin ve milletimizin güvenliğidir. Asil milletiz. Bunun için çabalıyoruz. Zaman zaman dile getirilen bir diğer konu da buradadır.” Bir kez daha tekrarlamak istiyorum. Ne yazık ki bazı insanlar bu yalanı ve iftirayı inatla tekrarlıyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterinde uluslararası hukuka aykırı hiçbir silah, teçhizat ve mühimmat bulunmamaktadır. Kesinlikle böyle bir şey yoktur. Bunun bilinmesi gerekir ve her Türk vatandaşı “Her normal Türk vatandaşı gibi ordusunu korumalıdır. Bu konuda iftira, şu, bu gibi konuşmamalı” dedi.

‘MEHMETÇİK TERÖRİZME KARŞI MÜCADELESİNİ KAHRAMANLIK VE FEDAKARLIKLA DEVAM EDİYOR’

Gelinen noktada terör örgütünün çöktüğünün bizzat liderler tarafından açıkça kabul edildiğini kaydeden Akar, şöyle konuştu:

“Bu yüzden diyoruz ki PKK ve YPG’li teröristlere, onları destekleyenlere, onların önündekilere, arkasındakilere, yanındakilere, teröristleri sevenlere, başaramayacaksınız, kaybedeceksiniz. Tek kurtuluş, Adalete teslim olun, yoksa Mehmetçik sizi gömmeye devam edecek. YPG diye bir şey icat ettiler, YPG’nin PKK’dan hiçbir farkı yok, biraz aklı, bilgisi olan herkes bunu çok net görüyor. Kim destek verirse versin, Mehmetçik teröre karşı mücadelesini kahramanlık ve fedakarlıkla sürdürmektedir.Bugüne kadar ve 15 Temmuz hain darbe girişiminin hemen ardından Fırat Kalkanı Harekatı, Zeytin Dalı Harekatı, Barış Pınarı Harekatı ve Barış Kalkanı Harekatı büyük bir başarıyla yürütülmüştür. Toplamda 39 bin terörist öldürülmüştür.Bilinmesi gereken önemli konulardan biri de Türk Silahlı Kuvvetleri’nin DEAŞ’la göğüs göğüse mücadele eden tek silahlı kuvvet, tek ordu olduğu ve 4.500 DEAŞ’a sahip olduğudur. Bu kavgada üyeler etkisiz hale getirildi. 100 bin DEAŞ’lının ülkemize ve bölgemize girişi engellendi; “9 bin 500 DEAŞ’lı ülkelerine gönderildi.”

‘TÜRKİYE AVRUPA İLE TERÖR ARASINDAKİ SON TEMEL’

Türkiye’nin PKK/YPG ile mücadelesinde ABD ve bazı Batılı ülkelerin tutumunu eleştiren Akar, “Amerika ve başka ülkeler bize ‘Türk Silahlı Kuvvetleri operasyon yapıyor, bu operasyonlar bizim operasyonlarımıza zarar verir’ diyenler var. DEAŞ.’ Biz de onlara diyoruz ki, ‘Ey Amerika, ey Batılı güçler, Suriye’nin kuzeyindeki varlığınız ve operasyonlarınız PKK ve YPG yani terörle mücadelemize zarar veriyor. Bunun da görülmesi ve bilinmesi gerekiyor. Dolayısıyla her türlü müdahaleye rağmen. Engellere, her türlü tuzağa rağmen, “Çok şükür, bütün zorluklara rağmen terör koridoru parçalandı. Aksi takdirde Türkiye Cumhuriyeti olarak çok daha karmaşık, çok daha zor kurallarla, çok daha farklı olaylarla karşı karşıya kalırdık. Müttefiklerimizden Türkiye’nin bu konudaki hassasiyetlerine saygı duymalarını, varılan anlaşmalara uymalarını, bölgede DEAŞ’ın önlenmesini rica ediyoruz.” Terör örgütlerine karşı müttefiki Türkiye ile işbirliği yapmalarını bekliyor ve hatırlatıyoruz. Bu bağlamda Türkiye, Avrupa ile terör arasındaki son kale. Avrupalıların ve NATO ülkelerinin bunun değerini bilmesi gerekiyor. “Türkiye, terörle mücadeleyle sadece kendi ülkesini koruyup kollamakla kalmıyor, güvenliğini de sağlıyor, dünya barışına da büyük katkı sağlıyor.” dedi.

Suriye’de normalleşme çalışmalarının yavaş bir hızda devam ettiğini belirten Akar, bu çalışmalar sonucunda 600 bini Türkiye’den olmak üzere toplam 1 milyon 200 bin kişinin güvenli, gönüllü ve onurlu bir şekilde Suriye’ye döndüğünü söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu