Yaşam

Robert Oppenheimer kimdir? Robert Oppenheimer’ın mesleği nedir? Robert Oppenheimer’ın hayatı!

Robert Oppenheimer kimdir? Robert Oppenheimer’ın mesleği nedir? Robert Oppenheimer’ın hayatını merak ediyorum. Christopher Nolan’ın yönettiği Oppenheimer, Amerikalı fizikçi Julius Robert Oppenheimer’ın hayatını konu alıyor. Film, atom bombasının yapımını ve Oppenheimer’ın rolünü konu alıyor. Ünlü oyuncuların yer aldığı film 21 Temmuz’da seyirciyle buluşacak. Peki Robert Oppenheimer kimdir? Robert Oppenheimer’ın mesleği nedir? Robert Oppenheimer’ın hayatı!

ROBERT OPPENHEIMER KİMDİR?

Julius Robert Oppenheimer (22 Nisan 1904 – 18 Şubat 1967), İkinci Dünya Savaşı. Dünya Savaşı sırasında Los Alamos Laboratuvarı’nı yöneten Amerikalı bir teorik fizikçiydi. İlk nükleer silahı yaratan araştırma olan Manhattan Projesi’ndeki değerli rolü nedeniyle sık sık “atom bombasının babası” olarak anılırdı.

New York’ta Alman Yahudi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Oppenheimer, 1925’te Harvard Üniversitesi’nden lisans ve 1927’de Almanya’daki Göttingen Üniversitesi’nden doktora derecesi aldı. Diğer kurumlardaki araştırmalarının ardından Berkeley’deki California Üniversitesi’nde fizik bölümüne katıldı ve 1936’da profesör oldu. Moleküler dalga fonksiyonları için Born-Oppenheimer Yaklaşımı, elektron ve pozitron teorisi üzerine çalışmalar, Oppenheimer-P dahil olmak üzere teorik fiziğe değerli katkılarda bulundu. nükleer füzyondaki tepeler süreci ve kuantum tünellemenin ilk tahmini gibi kuantum mekaniği ve nükleer fizikteki başarılar. Öğrencileri ile birlikte nötron yıldızları ve kara delikler teorisine, kuantum alan teorisine ve kozmik ışınların etkileşimlerine de katkıda bulundu.

Oppenheimer, 1942’de Manhattan Projesi’nde çalışmak üzere işe alındı ​​ve 1943’te, Alman nükleer silah programının başlamasından dört yıl sonra, New Mexico’daki Los Alamos Laboratuvarı’na ilk nükleer silahları geliştirmekle görevli olarak atandı. Liderliği ve bilimsel uzmanlığı, projenin başarısında etkili oldu. 16 Temmuz 1945’te ilk atom bombasının Trinity testinde hazır bulundu. Ağustos 1945’te bu silahlar Japonya’da Hiroşima ve Nagazaki’nin bombalanmasında kullanıldı ve bu olay nükleer silahların silahlı bir çatışmada kullanıldığı tek olay olarak tarihe geçti.

1947’de Oppenheimer, Princeton, New Jersey’deki Institute for Advanced Study’nin direktörü oldu ve yeni kurulan Amerika Birleşik Devletleri Atom Enerjisi Komisyonu’nun etkili Genel Danışmanlık Komitesi’ne başkanlık etti. Nükleer silahlanmanın yayılmasını ve Sovyetler Birliği ile bir nükleer silahlanma yarışını önlemek için nükleer enerjinin uluslararası kontrolünde aktif olmuştur. 1949-1950 hükümet tartışmaları sırasında hidrojen bombasının geliştirilmesine karşı çıktı ve savunma ile ilgili konularda daha sonra bazı ABD hükümeti ve askeri grupların öfkesine neden olan fikirleri vardı. İkinci Kızıl Panik sırasında, Oppenheimer’ın duruşu ve ABD Komünist Partisi’ne bağlı kişi ve kuruluşlarla olan geçmiş ilişkileri, 1954’teki bir güvenlik duruşmasının ardından güvenlik izninin iptal edilmesine yol açtı. Doğrudan siyasi nüfuzdan yoksun olmasına rağmen, fizik alanında ders vermeye, yazmaya ve çalışmaya devam etti. 1963’te, Lider John F. Kennedy (Lyndon B. Johnson ile birlikte), bir siyasi rehabilitasyon jesti olarak ona Enrico Fermi Ödülü’nü takdim etti. 2022’de ABD hükümeti, sürecin kusurlu olduğunu belirterek 1954 kararını iptal etti.

ölüm

Oppenheimer, 1965’in sonlarında gırtlak kanseri teşhisi konan bir sigara içicisiydi. Sonuçsuz bir ameliyattan sonra, 1966’nın sonlarında başarısız radyasyon tedavisi ve kemoterapi gördü. 15 Şubat 1967’de komaya girdi ve 18 Şubat’ta Princeton, New Jersey’deki evinde 62 yaşında öldü. Bir hafta sonra Princeton Üniversitesi kampüsündeki Alexander Hall’da bir anma töreni düzenlendi. Ayine Bethe, Groves, Kennan, Lilienthal, Rabi, Smyth ve Wigner dahil olmak üzere 600 bilimsel, siyasi ve askeri ortak katıldı. Tarihçi Arthur M. Schlesinger, Jr., romancı John O’Hara ve New York Şehir Balesi direktörü George Balanchine gibi kardeşi Frank ve ailesinin geri kalanı da oradaydı. Bethe, Kennan ve Smyth kısa methiyelerde bulundular. Oppenheimer’ın cesedi yakıldı ve külleri bir vazoya yerleştirildi. Karısı St. John vazoyu ve küllerini sahildeki evin gözü önünde denize attı.

OPPENHEIMER VİZYONDA MI?

Oppenheimer 21 Temmuz 2023’te tüm dünya ile aynı gün vizyona girecek ve film sinema salonlarında izleyicisiyle buluşacak. Film şimdilik sadece sinemalarda gösterime girecek. Film, Amerikalı fizikçi Julius Robert Oppenheimer’ın hayatını konu alıyor. Filmdeki bazı oyuncular Cillian Murphy, Emily Blunt, Gary Oldman, Matt Damon, Robert Downey Jr. oluyor.

OPPENHEIMER VİZYON TARİHİ NE ZAMAN?

Oppenheimer, Amerikalı fizikçi Julius Robert Oppenheimer’ın hayatına odaklanıyor. Film, Julius Robert Oppenheimer’ın II. Dünya Savaşı sırasında patlayıcı cihazın geliştirilmesindeki rolünü sergiliyor. Christopher Nolan’ın yeni filmi Oppenheimer, 21 Temmuz 2023’te sinemaseverlerle buluşacak.

OPPENHEIMER KONUSU NEDİR?

Film, Kai Bird ve Martin J. Sherwin’in 2005 tarihli “American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer” adlı kitabından uyarlanmıştır. Sinema, II. 2. Dünya Savaşı sırasında geçen film, Oppenheimer’ın parlak bir bilim adamından atom bombasının gelişimini denetleyen birine dönüşmesini konu alıyor. Film, atom bombasının ahlaki ve etik sonuçlarını araştıracak “tarihi bir gerilim” olarak tanımlanıyor. “Oppenheimer” tartışmalı bir film olacak olsa da 2023’ün en çok beklenen filmlerinden biri. Nolan usta bir yönetmen ve şüphesiz düşündürücü ve eğlenceli bir sinema sunacak.

izmit-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu