Haber

Püskürtülen apartmanda yeğeni ve ablasını kaybeden kadın: “Yeğenim karnesini alamadı”

Püskürtülen apartmanda yeğeni ve ablasını kaybeden kadın: “Yeğenim karnesini alamadı”

“Yeğenim de çok başarılıydı, ‘Doktor veya avukat olacağım’ dedi”

ANKARA – Ankara’da ilaç püskürtülen bir apartmanda zehirlenen anne Türkan Sabancılar ve kızı Elif Sude Sabancılar hayatını kaybetti, 10 kişi hastaneye kaldırıldı. Sabancılar’ın acılı ablası Kezban Tekindur, ablası ve yeğeniyle olan hayallerinin yarıda kaldığını söyleyerek, zanlıların en ağır şekilde yargılanmasını talep etti.

Olay, dün öğle saatlerinde meydana geldi. Keçiören ilçesi Sancaktepe Mahallesi’ndeki 4 katlı Hacılar Apartmanı’nda yapılan ilaçlama sonucu 12 kişi zehirlendi. Anne Türkan Sabancılar ve kızı Elif Sude Sabancılar, zehirlenerek yaşamını yitirirken, hastaneye kaldırılan 10 kişiden birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Olayın ardından başlatılan soruşturma çerçevesinde binaya ilaçlama yapan İ.Ç. ve üvey oğlu BA gözaltına alındı. Teste çağrılan ve uyuşturucu maddelerin satın alındığı dükkanın işletmecisi olan iki kişi ile yabancı uyruklu bir kişi emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. gözaltına alınan İ.Ç. BA ve BA’nın adliyeye sevk edileceği belirtildi. Öte yandan ilaçlamada kullanılan ‘alüminyum fosfat’ isimli maddenin yapı ilaçlaması için uygun olmadığı öğrenildi. Hastanede müşahede altında tutulan Veysel Sabancılar ile kızı Nisa Nur Sabancılar’ın (16) ölüm haberinin şu anda sağlık durumları nedeniyle kendilerine söylenmediği belirtildi. Talihsiz kadın ve kızının cansız bedenleri, Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından Karşıyaka Mezarlığı morguna kaldırıldı.

“Kız kardeşim baygındı”

Olayla ilgili konuşan kederli ağabey ve abla Kezban Tekindur, ablası ve yeğeninin ihmal sonucu hayatını kaybettiğini ifade etti. “Sadece damar yolu takıldı, başka bir işlem yapılmadı. Eve geldiler. Akşama doğru tekrar kötüleştiler. Sabah kalktıklarında ablamın bilinci yerinde değildi. Amcam ve yeğenlerimin yanında başka bir hastaneye götürüldük. dedi.

“Satıcı hiç ‘Bunu nerede kullanacaksın?’ diye sordu mu?”

Olayla ilgili tüm sorumluları şikayet edeceğini söyleyen Tekindur, “Herkesten şikayetçiyim. Ablamla ilgili tüm tahliller yapılsaydı eve gönderilecekti, gözetim altında tutulsaydı. bu acıyı yaşamazdık ablam 39 yeğenim 10 yaşındaydı hep ihmaldendi en azından yazılan bir yazı olsa ablam doktora söylerdi herkes önlemini alırdı. Biz öldükten sonra, iş işten geçtikten sonra bina koruma altına alınsa ne olur.İlaç binada kullanılmamalı.Merdiven altından bir yerden alınmış.Satıcı hiç ‘Nereye gidiyorsun’ diye sordu mu? kullan?’

“Yeğenim de çok başarılıydı, ‘Doktor veya avukat olacağım’ dedi”

Yaşadığı acının tarifsiz olduğunu söyleyen Tekindur, “İlk duyduğumda inanamadım. Nezlesi var geçer dedim. ‘Onunki’ denilince gözlerime inanamadım. kalbi durdu, bina zehirlendi.’ Kendilerine göre sakin insanlardı, yeğenim de çok başarılıydı, ‘Doktor veya avukat olacağım’ dedi. Sınıfında örnek biriydi Ablası babası daha bilmiyorlar bile söyleyemedik ağır bakımda doktorlar uygun görmemiş ben bu işi sonuna kadar bırakmayacağım hepsi yanlış . Cezasını çeksin”.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu