Ekonomi

Ordu’da Kivi Üretiminde Yüzde 50 Verim Kaybı

Ordu Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Yusuf Uzunlar, bu yıl kivide yüzde 50’ye varan verim kaybı yaşandığını ve fiyatların yüksek olabileceğini söyledi.

Yalova’dan sonra en fazla kivi üretiminin yapıldığı Ordu’da, fındığın yanında üreticilerin değerli geçim kaynağının ortasında yer alan ilde geçen yıl 8 bin ton kivi üretimi yapıldı. Olumsuz hava koşulları ve hastalıklar nedeniyle bu yıl rekoltenin 3 bin 500 – 4 bin tona kadar düşebileceği belirtildi.

“Yüksek rakımda yiyecek kivi bile yok”

Ordu Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Yusuf Uzunlar, geçen yıl rekoltenin yüksek, fiyatların ise düşük olduğunu söyledi. Uzunlar, kivinin olumsuz hava koşulları nedeniyle tozlaşmadığını, geçen yıl 8 bin ton olan rekoltenin bu yıl 3 bin 500-4 bin tona düşebileceğini söyledi. “Bu yıl kivide hastalık çıktı ve çoğu üreticinin kivisi kurudu” dedi.

“Fiyatların yüksek olacağını öngörüyoruz”

Kivinin kıt olduğu için kalitesinin çok yüksek olduğunu kaydeden Uzunlar, “Bu nedenle fiyatların yüksek olacağını tahmin ediyoruz. Diğer illerdeki kivi üreticilerinde de verim kaybı var. Bölgede de durum aynı. Yalova, Çarşamba ve Mersin. Geçen sene kiviyi ucuza sattık ama bu sene ucuza kivi yok” dedi. – ORDU

tepebasihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu