Yaşam

Öğrencilerden sevgili dostlara ziyaret

Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Denetim Müdürlüğü, Osmangazi Gazi Anadolu Lisesi öğrencilerini ağırlayarak hayvan sevgisi aşılama eğitimi verdi.

Osmangazi Belediyesi Sokak Hayvanları Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’ni ziyaret eden öğrencilere barınağın genel işleyişi, özel hayvanların yaşam alanları, hayvan sahiplendirme koşulları ve kuduz durumunda yapılması gerekenler hakkında yetkililer tarafından bilgi verildi. Çevre Yüksek Mühendisi Rüveyşa Turan, sokakta yaşayan sokak hayvanlarının vatandaşlar ve görev ekipleri tarafından barınakta toplanarak aşılarının ve bakımlarının yapıldığını söyledi.

Avrupa’nın en büyük ve çağdaş sığınma evi olma özelliğini taşıyan merkezin tanıtım filmini izleyen öğrenciler, ardından gezi boyunca sevgili dostları ile keyifli vakit geçirdiler. Hayvanları satın almaktan çok sahiplenmenin değerine değinen Turan, “Barınağımızdaki hayvanların her birinin bakımı ve aşısı yapıldı. Evinde kedi veya köpek beslemek isteyen vatandaşlarımız, uygun şartları sağlamaları halinde seçtikleri hayvanı ücretsiz sahiplenebilecekler.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
-
Başa dön tuşu