Ekonomi

KTSO Başkanı Fatih Cross, Temmuz Ayı Çalışmalarını Değerlendirdi

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Lideri Fatih Çapraz, odanın Temmuz ayı çalışmalarını değerlendirdi.

Cross, Batı Karadeniz Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odalarının istişare toplantısına katıldıklarını, KTSO’nun Eskipazar OSB’nin Filyos Limanı’na entegrasyonunu sağlayacak ihracata yönelik lojistik merkezinin de proje kapsamına alındığını bildirdi. bölge planları, karayolu ve demiryolu bağlantıları yapmak, ihracat ve ticaret yapmak isteyen firmalara Filyos Limanı ile hizmet vermektir. Bölgenin firmalara açılması, alternatif limanların belirlenmesi, 3 Nisan’ın “Sanayi Bayramı” olarak belirlenmesine yönelik taleplerin değerlendirildiğini belirtti.

Eskipazar OSB’nin altyapı yapım ihalesinin tamamlandığına değinen Çapraz, “Kuruluşundan bu yana yakından takip ettiğimiz ve sanayinin gelişimine büyük katkı sağlayacak olan Eskipazar OSB’nin altyapı ihalesini yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. İlimizin istihdamı Bilindiği üzere bölge coğrafi konumu ve sanayicimize sunduğu imkanlar açısından son sıralarda yer almaktadır.Büyük önem arz etmektedir.Buraya yatırım yapacak firmalar ekonomimize büyük katkı sağlayacaktır. OSB’nin faaliyete geçmesiyle istihdam ve istihdam… Karabük’ün kalkınması, gelişmesi ve büyümesi için çok değerli bir adım atılmış oldu.”

Karabük TSO olağan meclis toplantısını ve Karma Meslek Komitesi İstişare Toplantısı’nı gerçekleştirdiklerini vurgulayan Cross, toplantıda meslek komiteleri üyelerinin bölümleri ile ilgili sorunların ve analiz önerilerinin ele alındığını belirtti.

Demir çelik sektöründe üretim yapan haddehanelerin katılımıyla 2. Meslek Komitesi Toplantısını gerçekleştirdiklerini anlatan Cross, şunları kaydetti:

“Toplantıya katılan müdür ve öğretmenlerimiz, önümüzdeki eğitim ve öğretim döneminde ülkemizde ilk kez eğitim vermeye başlayacak olan Haddehane Bölümü için yeni kurulan bölümün faaliyetleri, müfredatı ve ihtiyaçları hakkında bilgi verdi. “

İstihdamı artırıcı ve işsizliği önleyici tedbirlerle uygulanacak etkin işgücü programlarının belirlenmesi amacıyla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Heyeti Toplantısı’nın Vali Fuat Gürel başkanlığında yapıldığını kaydeden Çapraz, “Toplantıda gündemin maddeleri görüşüldü, istihdam ve mesleki eğitim alanında yapılan çalışmalar hakkında meclis üyelerine genel bilgiler verildi. İl milli eğitim müdürlüğümüzün de desteğiyle bir okul açılması için teklifimizi komisyona sunduk. ‘iş makinesi operatörü’ kursu.Ben’i Karabük Ticaret ve Sanayi Odamızda ağırladık.Karabüklü hemşehrimiz Ömer Sürmen’e nazik ziyaretleri ve destekleri için teşekkür ederiz.Önümüzdeki dönemde güzel haberlerini paylaşmak dileğiyle dedi.

Cross, oda üyelerinin hukuki ve mali müşavirlik bahislerinde çözülebilecek mesleki sorunlarına yardımcı olmak amacıyla ücretsiz hukuki ve mali danışmanlık hizmetlerine başladıklarını sözlerine ekledi. – KARABÜK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu