Haber

Kılıçdaroğlu’nun İzmir mitingine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi

HABER: TAMER ARDA ERŞİN- KAMERA: KERİM UĞUR

Millet İttifakı Cumhurbaşkanlığı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir mitingine gelen bir fen lisesi öğrencisi, “Kılıçdaroğlu benim için hak ve adalet demektir. Çünkü en çok adaleti özlüyoruz. Kılıçdaroğlu’nun mitingine adaleti ilan etmeye geldik. inşallah biz de iktidara geliriz herkese adaleti teslim ederiz geleceğim için deneme kitabı almak istiyorum şu an alamıyorum fen lisesi okuyorum almak istemiyorum Artık bir kitaba 200 lira harcıyorum Kılıçdaroğlu’na oy vermek istiyorum çünkü geleceğimi düşünüyorum.” Bir vatandaş, “Bu iktidarın yaptıkları yeter, bizi daha çok üzdüler. Halkı için ızdırap ve sıkıntıydı. Bir an önce gitmeleri gerekiyor” sözlerinin yer aldığı maniyi okuyarak iktidar değişikliği isteğini dile getirdi. “. Emekli bir vatandaş, “Eşimden haftalık 250 lira harçlık alıyorum. Haftalık paramı bu miting için harcamayı göze aldım, buraya geldim” dedi.

Millet İttifakı Genel Başkan Adayı ve CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Millet İttifakı Genel Başkanları, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla düzenleyeceği miting için vatandaşlar saatler önce gelerek Gündoğdu Meydanı’nı doldurdu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşma yapacağı alana bir binaya “Birinci turda bitirelim. Ben Kemal geliyorum” yazılı pankart asıldı. Bina uzunluğundaki bu pankartın yanında Kılıçdaroğlu’nun otomobiliyle Çankaya Köşkü’ne giderken milleti selamladığı “Çankaya yolu Gündoğdu’dan geçer” yazılı pankart vardı.

“GELECEĞİMİ DÜŞÜNDÜĞÜM İÇİN KILIÇDAROĞLU’YA OY VERMEK İSTİYORUM”

Bölgeye gelen vatandaşlar ANKA Haber Ajansı’na konuşarak taleplerini anlattı. Fen lisesinde okuduğunu söyleyen bir öğrenci Kılıçdaroğlu’nun kendisini haklı olarak nitelendirdiğini belirterek, “Kılıçdaroğlu benim için hak ve adalet demektir. Çünkü en çok adaleti özlüyoruz. Kılıçdaroğlu’nun mitingine adaleti ilan etmeye geldik. İnşallah. İktidara geleceğiz ve herkese adalet dağıtacağız” dedi. Geleceğini Türkiye’de görmek istediğini vurgulayan vatandaş, “Geleceğim için test kitabı almak istiyorum. Şu an alamam. Fen lisesinde okuyorum. Almıyorum. Artık bir kitaba 200 lira vermek istiyorum, geleceğimi düşündüğüm için Kılıçdaroğlu’na oy vermek istiyorum.”

CEPİNDEKİ SON PARALARLA GÖRÜŞMEYE GELDİ

Mitinge giderken taleplerini yazmak için aldığı 4 kartona 80 lira veren bir diğer genç, “Liderler artık gitmeli. Kemal Kılıçdaroğlu’na güveniyoruz. Bu photoshop değil gerçek. 4 tane aldık” dedi. Karton, 80 lira verdi, 80 liraydı, şimdi 60 lira oldu.” yanımda Buraya geleceğim için aldım. Mitingde su almak için. Geç kalacağımız için mitingde bir şeyler almak için aldım” dedi.

ORJİNAL RUS TÜRK VATANDAŞI: İstiklal Marşı olan BU BAYRAĞA BAYILDIM

18 yıl önce Rusya’ya gelip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı alan vatandaş, “Cumhurbaşkanından bıktım. Güzel yüzlü bir Cumhurbaşkanı sarılmak istiyorum. Ben Rus’um. 18 yıl önce vatandaş oldum. Ben bu toprakların hainiyim, o yarınız hain. Vatanı ben koruyorum” dedi. Kolunda Mustafa Kemal Atatürk’ün imzası bulunan dövmeyi gösteren vatandaş, “Çocuğumun kolunda Mustafa Kemal ismi var. Bu toprakları seviyorum. Bu bayrağı seviyorum, bu İstiklal Marşı’nı seviyorum. Ben onlar gibi değilim” dedi. . Hiç korkmuyorum, hayatımda hiç korkmadım. Keseceksin. “Rica ederim. Sosyal medyada sadece biz özgürce konuşabiliriz. Korkmuyoruz, gidecekler. Başka yolu yok” dedi.

Emekli ve engelli vatandaş ise dolar kuru nedeniyle protez fiyatlarının arttığını ve bu durumun düzeltilmesi gerektiğini belirterek, “Engellinin ayak bedelinin tamamının karşılanmasını istiyorum. Tamamını devlet karşılasın Balıkesir de oturuyorum Balıkesir den mitinge gelip gündeme getirmek için geldim… Dolar engellinin hayatını bitirdi Maaş 1000 TL’ye yükseldi 7 bin 500 lira, bir kere aldık, 5 bin lirayı nasıl geçindireceğim, ayağımı nasıl giyeceğim?” diye sordu.

Malatya’da İzmir Bayraklı depremi sonrası yakalanan ve her iki depremde de evini kaybeden bir vatandaş yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Şu anda bir evde 5 aile kalıyor. Moralim bozuk. 4 yaşında uyanıyorum. İzmir’deki evim yıkıldı psikolojim o kadar bozuktu. Malatya’da daha kötü yaşadık ama yine de unutmadık. .”

“SICAK ÇORBAYA BİLE İHTİYACIMIZ VAR”

Vatandaş, sandıkta oy kullanırken depremde yaşadıklarını unutmayacaklarını vurgulayarak, “Hayır onu kolay kolay unutamayız. Başkan ben haftaya Malatya’ya gideceğim onu ​​görmeden gitmem dedim.Unutulmaz ya hani televizyonda gösteriyorlar ya. “Pek televizyondaki gibi değil. Git ve gör. Ne demek istediğimi biliyorsun. Ülke gitti. 11 vilayet gitti. 3 gün aç kalıyoruz.

MANİ DENEYİMLERİNİ OKUYARAK ANLATTI

Mani ile yaşadıkları sıkıntıları okuyan vatandaş, şunları söyledi:

“Alamet içindeyiz, kıyamete gidiyoruz. Rahmetle değil, belayla baş başa kalırız. Hayat kıymetlendi, mahallede Ahmet’e ekmek alamıyoruz. Bu hükümetin yaptığı şu; yeter canımızı yaktılar.Halkının başına bela ve ızdırap çektirdi.Bir an önce gitsinler.Halk terörden endişe ediyor.Dili size getirmiyor,halkı hep kandırdılar. Köle hakkını bile bile yediler. Şimdi onlara veda edelim.”

EŞİNDEN ALDIĞI HAFTALIK 250 LİRA İLE TOPLANTIYA GELDİ

Emekli maaşını eşine veren ve eşinden haftalık 250 lira alan vatandaş, haftalık maaşını bu mitinge gelmek için kullandığını belirterek, “Biz otobüslere binerek para kazananlardan değiliz. yevmiye Haftalık olarak eşimden alıyorum Haftamı bu mitinge ayırmayı göze aldım 220 kilometre uzaktan geliyorum Hayırlı olsun 13 10 yaşındaki o çocuk ‘Ekrem Abi herşey güzel olacak’ dedi. Bakın milyonların sloganı oldu.”

Emekli maaşının yetmediğini kaydeden vatandaş, “Nasıl yetiyor? Hanımefendi ne hesaplar yapıyor biliyor musunuz? O hesapları yaparak iktisatçı oldu” sözleriyle eşinin evde yaşamasının zorluğunu dile getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu