Haber

Kemal Kılıçdaroğlu, Ali Babacan’la Evinin Mutfağında Çektiği Videoyu Yayınladı: “Türkiye’ye nefes aldıracak, bizi bu krizden çıkaracak ekipler…

Millet İttifakı Başkan Adayı ve CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Lideri Ali Babacan ile evinin mutfağında çektirdiği görüntüyü sosyal medya hesabından “Şampiyonlar Ligi hazır” ifadesiyle yayınladı. “. Kılıçdaroğlu, görüntüde, “Türkiye’ye nefes alacak, bizi bu krizden çıkaracak ve sonrasında kalıcı refahı sağlayacak ekipler hazır. Yurt dışında görev yapan ve dünyada saygınlığı yüksek akademisyenlerimiz ve deneyimli bürokratlarımız var. Ülkede Millet İttifakı’nın paydaşları arasındadırlar. ekonomi Alanında uzman bu şampiyonlar ligi kadrosunu birkaç gün içinde göreceksiniz” diyen Babacan, “Ekonomik yönetim kadro meselesidir. Ülkenin ekonomik sorunları ancak iyi yetişmiş, dürüst ve yetkin kadrolarla çözülebilir. Dolayısıyla biz zaten bu kadroları çalışıyor ve hazırlıyoruz. Ve yakında ekibimizdeki nazik, düzgün insanları yavaş yavaş tanıyacaksınız. Onları tanıdıkça seveceksiniz” dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile bugün çektirdiği fotoğrafı Twitter hesabından yayınladı. Kılıçdaroğlu, “Şampiyonlar ligi hazır” mesajıyla yayınladığı görselde şunları söyledi:

“MİLLİ İTTİFAKLA BİRLİKTE DEVLETİN EKONOMİK KURUMLARINI DÜNYA ÖLÇEĞİNDE GÜVENİLİR HALE GETİRECEĞİZ”

“Bugün mutfağımızda değerli bir misafirim var. Eşlerimiz salonda o yüzden buraya sığındık. 15 Mayıs itibariyle birlikte çok değerli işlere imza atacağımız Ali Bey ile çayımızı içiyoruz. en azından fırsat bu sizi de arayalım dedik ali babacan bey yıllarca iktisat yönetiminin başındaydı iktisatta akılcı bir politika benimsemiş yetkin bir siyasetçidir kendisi dünya insanıdır Millet İttifakı ile birlikte devletin ekonomik kurumlarını dünya ölçeğinde güçlendireceğiz, Mesleki liyakat kurumlara geri dönecek, Maliyeye gerçekçi bir şekilde inanacağız, Bütçe disiplinini uygulayacağız, Vergilendirmeyi sağlarken vergilerde adaleti sağlayacağız. Planlı ve temiz yatırımlar, her alanda üretim atakları, yenilikçi teknolojiler ile ülkemizi dünya ile rekabet eden bir ülke haline getireceğiz.Unutmayın önce ferahlık sonra refah dedik.

“TÜRKİYE’YE NEFES VERMEYE, BİZİ BU KRİZDEN ÇIKARARAK SONRA KALICI REFAH SAĞLAMAYA EKİPLER HAZIR”

Ekipler, Türkiye’ye bir nefes vermek, bizi bu krizden çıkarmak ve sonrasında kalıcı bir refah sağlamak için hazır. Yurt içinde ve yurt dışında görev yapan, dünyada saygınlığı yüksek akademisyenlerimiz ve deneyimli bürokratlarımız var. Millet İttifakı’nın ekonomi alanında uzman tüm paydaşlarından bu şampiyonlar ligi takımını birkaç gün sonra göreceksiniz. Ne yapacağımızı biliyoruz. Görevi üstlenir üstlenmez önce insanımıza nefes aldıracağız ve güçlü analizleri hayata geçireceğiz. Hayat pahalılığına, fiyat istikrarsızlığına ve bu yıkıcı enflasyonist sürece son vereceğiz. İç ve dış kaynakları harekete geçirerek ekonomimize can katacağız. Bunun için birçok ülkeye gittim. Bu takım dediğimizde önümüze bütün kapılar açıldı. Pak sermaye gideceği ülkede takım ve liyakat görmek istiyor. Bu yüzden bilim, teknoloji ve yatırım merkezlerini ziyaret ettim. Dünyanın en büyük yatırım fonlarıyla çalışma toplantıları yaptım. Yüz milyarlarca lira saf yatırım sözü aldım. Bu söz sadece Kemal Bey’e verilmemiştir, her şey bir ekip işidir. Ancak bununla yetinmeyeceğiz, Türkiye’ye de kalıcı refah getireceğiz.

“TÜRKİYE’DE SANAYİ DEVRİMLERİ ÇAĞININ ALT YAPISINI KURACAĞIZ”

Biliyorsunuz, projelerimizi size yönetim kurulumun önünden anlatıyorum. Türkiye’de çağın sanayi devriminin altyapısını kuracağız. Dijital teknoloji, yapay zeka, makine öğrenimi, finansal teknolojiler ve yeşil güç konularını konuşacağız. Bunu başaracağız ve bunu başaracağız. Bu ekiple başaracağız. Bunu başaracağımızdan emin olabilirsiniz.

Ali Bey; bilgi ve deneyiminiz, uzmanlığınız. Bence bize anlatacak çok şeyin olacak. Sadece seni dinleyelim.”

“BİRLİKTE ÇOK ÇALIŞARAK BU ÜLKEYİ ÇOK MUTLU BİR GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ”

Babacan, Kılıçdaroğlu’na teşekkür ederek şunları söyledi:

“İçeride eşlerimiz derin bir sohbet ederken biz mutfakta sizlerle birlikte olmak istedik. Sayın Kılıçdaroğlu ortak cumhurbaşkanı adayımızdır. Dürüstlüğü ile tüm milletimizin gönlünde ve zihninde yer etmiş bir insandır. ve devlet tecrübesi.İnşallah hep birlikte bu ülkeyi çok güzel bir gelecek, çok mutlu bir gelecek yaparız.

“MEVCUT DEVLET BU YIL İÇİN YAKLAŞIK 765 MİLYAR FAİZ ÖDEMEYİ PLANLIYOR. BU PARA TAM BİR MİLYON KONUT YAPIP VATANDAŞLARIMIZA HEDİYE VERMEK İÇİN BÜYÜK BİR PARA”

Ekonomi denilince en değerli kavram güvendir. İman olmadan ekonomide başarılı olmak mümkün değildir. Hazine’nin en değerli faiz ödemelerine güven olup olmadığını ölçüyoruz. ‘Bir ülkenin hazinesi çok yüksek faiz veriyorsa o ülkede inanç ortamı sarsılmıştır. Bir ülkenin hazinesi daha az faiz ödemeye başlarsa o ülkede güven ortamı oluşur diyoruz. Geçen yıl baktığımızda Türkiye Cumhuriyeti hazinesinden 311 milyar liralık faiz ödemesi geldi. Bu yılki bütçe için planlanan rakam 560 milyar. Buna 200 milyar kur farkını eklediğinizde, mevcut hükümet bu yıl için yaklaşık 765 milyar dolar ödemeyi planlıyor. Bu para bir milyon ev yapıp beş parasız vatandaşlarımıza verecek kadar büyük. Geçen yıl hükümet bir milyon konuta yetecek kadar faiz ödemesi yaptı, bu yıl da bütçeyle birlikte yapacağını açıkladı. Bu örneği sadece rakamsal olarak vermeyi değerli buluyorum.

“Yakında PEYDERPEY EKİBİMİZDEKİ GÜZEL İNSANLARLA TANIŞACAKSINIZ”

Elbette ekonomi denilince ‘önce insan’ ile başlamak gerekiyor. İktisadın en değerli amacı, vatandaşlara insan onuruna yakışır bir yaşam sağlamaktır. Bunun temelinde adalet vardır; Nitelikli ve kalifiye ekiplerle çalışmak ve istişare kültürü var. Adalet, sadece yargıda işlerin hızlı ve sorunsuz yürümesinden ibaret değildir. Adalet fırsat eşitliğidir. Eğitim ve istihdamda fırsat eşitliği. İşe girdiğimizde mülakatı kaldıracağımızı duyurduk. Çok değerli bir rütbe olacak. Yine terfide fırsat eşitliği. Adalet olmadan ekonomide başarılı olmak mümkün değildir. Nitelikli, nitelikli ekiplerle yeniden çalışmak. “Bir kurtarıcı gelsin ve tüm sorunları çözsün.” Öyle bir şey yok. İşletme yönetimi bir ekip sorunudur. Ancak iyi eğitimli, dürüst ve yetkin ekiplerle ülkenin ekonomik sorunları çözülebilir. Onun için biz zaten bu takımları hazırlıyoruz ve çalışıyoruz. Ve yakında ekibimizdeki nazik, düzgün insanları yavaş yavaş tanıyacaksınız. Onları tanıdıkça seveceksin.

“UZUN BİR ARADAN SONRA HEMEN EKONOMİK VE SOSYAL KONSEYİ TOPLAMA KARARI ALDIK”

Üçüncü bahis, bahsettiğim gibi istişaredir. Danışma olmadan mümkün değil. Sivil toplum ve meslek kuruluşları ile sürekli iletişim halinde olan, sorunları anlayan ve dinleyen, geri dönen ve önerilerle birlikte analiz üreten bir yönetim unsuruna ihtiyacımız var. İşte tam da bu nedenle, uzun bir aradan sonra hemen Ekonomik ve Sosyal Konsey’i toplama kararı aldık. Şans eseri, hükümet kurulduktan sonra yapılacak ilk işlerden biri Ekonomik ve Sosyal Konseyi toplamak, sosyal ortaklarla etkileşim içinde politikalarımızı sonuçlandırmak ve uygulamaktır. Bu bizim en değerli hedeflerimizden biridir.

“86 MİLYONLUK NÜFUSUMUZ, AVRUPA’NIN EN BÜYÜK VE EN GENÇ NÜFUSU AB STANDARTLARINA GÖRE YAŞAMAYI HAK ETMEKTEDİR”

Tabii bütün bunlar için Türkiye’nin aslında çok önemli uzun vadeli bir hedefe ihtiyacı var. Bu hedef AB standartlarıdır. AB üyesi olalım ya da olmayalım o ayrı bir sorun. Ancak Avrupa’nın en büyük ve en genç nüfusu olan 86 milyonluk nüfusumuz AB standartlarında bir yaşamı hak ediyor. Hukukun üstünlüğü, demokrasi, temel hak ve özgürlükler konularında AB standartlarına ulaşmak ancak giydiğimiz gömleğin kumaş kalitesinden içtiğimiz suyun kalitesine kadar hayatımızın her aşamasında vatandaşlarımızı AB standartlarına uygun bir yaşam ve yaşam koşulları. Bu bizim en değerli amacımız.

“AB’YE VİZE KAÇINMA SEYAHATİNE İLİŞKİN TAKİPİMİZİ 3 AY İÇİNDE YAPACAĞIZ”

Aynı zamanda AB ile vizesiz seyahat… Bu konuda yapılacaklar belli. Çok fazla sorun değil. 3 ay içinde AB ile seyahatlerde vizenin kaldırılması konusunda üzerimize düşeni yapacağız. Türkiye olarak bunları tamamlayabiliriz. Gençlerimiz Avrupa’yı görsün diye 3 ayda işi bu noktaya getiriyoruz. Avrupalılar Türkiye’ye ve Türkiye’den daha kolay seyahat edebilirler. İrtibat ağırlaşsın, ekonomi daha yoğun etkileşime girsin, Türkiye tüm vatandaşlarımızın ve Türkiye Cumhuriyeti pasaportunun değerli olduğu bir noktaya gelsin. Tüm bu yoğun çalışmalarımızda şüphesiz çevreye çok dikkat edeceğiz. Ekonomik büyüme ve kalkınmada hızlı koşarken, orta kuşak adaletini zedeleyecek, çevreyi israf edecek bir tavır almayacağız.

“SOSYAL DEVLET ENDİŞELERİMİZİ ASLA BIRAKMAYACAĞIZ”

Yine bu süreçte sosyal politikalara büyük önem vereceğiz. Sosyal devlet telaşımızı asla bırakmayacağız. Evet koşacağız, yarışacağız, dünyada çok daha güçlü bir ekonomiye ulaşmak için çalışacağız ama bu yarışta sosyal devlet neyi gerektiriyorsa onu yapacağız ve kesinlikle hiçbir vatandaşımızın belli bir seviyenin altına düşmesine izin vermeyeceğiz. gelir düzeyi, belli bir geçim düzeyi.

“KARA KIŞ YAKINDA BİTECEK VE ÜLKEMİZ MÜKEMMEL BİR BAHARA DOĞRU EMİN YOLCULUK YAPACAKTIR”

Türkiye çok güçlü ve büyük bir ülke. Çok büyük bir potansiyele sahip. Ancak bu potansiyeli ortaya çıkarmak ancak iyi bir yönetim, dürüst ve yetkin ekiplerle mümkündür. Bunu biliyoruz. Bu amaçla yola çıktık. Bu amaçla vatandaşlarımızın güçlendirilmesini amaçlıyoruz. İnşallah kara kış bir an önce biter ve ülkemiz kaç bahara gerçekten güvenli bir yolculuğa çıkar.”

Kılıçdaroğlu, videonun sonunda şunları söyledi:

“ÜLKEYİ HUZUR İÇİNE ALDIKTAN SONRA HUZUR İÇİNDE EMEKLİ OLACAĞIM VE BU GRUBUN BAŞARILARIYLA GURUR DUYACAĞIM”

“Çok teşekkür ederim Sayın Başkan. Vasıfsızların memleketin başına getirdiği musibet nedeniyle halkımız soğanı bile fiyat sorarak alıyor. Haksızlıklara, kötü yönetime, kutuplaşmaya karşı hep birlikte kazanacağız. Cumhuriyetimizin ikinci asrında, Türkiye’miz bu şampiyonlar ligi takımıyla ışıl ışıl parlayacak.Ülkemi rayına oturttuktan sonra ben de huzur içinde emekli olacağım ve bu takımın başarılarıyla gurur duyacağım.En büyük dileğim bu.İyi akşamlar.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu