Haber

Kayseri Kocasinan’dan Erkilet’e kentsel dönüşüm

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kocasinan denilince akla ilk olarak kentsel dönüşümün geldiğini vurgulayan Kayseri’nin Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kentsel dönüşüm projesi olarak belirledikleri yeni çağdaş mahalleler inşa ederek ilçeye yeni bir kimlik ve yeni bir çehre kazandırmaya devam ettiklerini söyledi. Türkiye’ye örnek.

Önder Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi olarak kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla devam ettiğine dikkat çekerek; “Geçen yıl sonunda Erkilet Ertuğrulgazi bölgesinde 2 blokta 117 dairenin temelini attık ve konut inşaatları tüm hızıyla devam ediyor. Şimdi ise 15 Ağustos Salı günü saat 14:00’te 59 daire için daire ihalesi yapılacak. Göreve geldiğimden beri 8 yıldır 10 bölgemizde kentsel dönüşüm çalışmalarımız hızla devam ediyor. ‘Kocasinan’ deyince akla ilk olarak kentsel dönüşüm geliyor. Kocasinan’da kentsel dönüşüm eşittir. Yani kentsel dönüşüm bizim olmazsa olmazımız. Çünkü biliyoruz ki; Geleceğimize ve çocuklarımıza uygun, çağdaş standartlarda okul, park, yeşil alan, çarşı, cami, sosyal tesisler ve her türlü belediyecilik hizmetleriyle bir mahalle inşa etmek ancak kentsel dönüşümle mümkündür. Bunun için vatandaşlar için bir fırsat olan dönüşümü ihtiyaç sahibi her mahallede gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Özellikle mahallelerimizde hemşehrilerimizin hayatlarına dokunarak onlara daha keyifli bir yaşam ortamı sunuyoruz. Kentsel dönüşümle mahallelerimiz daha güzel ve değerli hale geliyor. Verdiğimiz hizmetlerle çocuklarımız daha nezih bir Kocasinan’da yetişecek. Hizmet verebileceğimiz, mahalle kültürünün yaşatıldığı, insanların bir araya gelebildiği, insana yakışır huzurlu yaşam alanları oluşturmak için kentsel dönüşüm projeleri üretiyoruz. 7’den 70’e, genci, yaşlısı, kadını, erkeği tüm hemşehrilerimin sosyal ihtiyaçlarının karşılanabildiği huzur içinde; Mutlu ve mesut yaşayabilecekleri, kendilerini ayrıcalıklı görecekleri Kocasinan’ı kurmak için çalışıyoruz” dedi.

Öte yandan Kocasinan Belediyesi’nin Kentsel Dönüşüm Projeleri kapsamında Ertuğrulgazi Mahallesi’nde 15 Ağustos Salı günü saat 14.00’te kat karşılığı ihalesi yapılacak. İhaleye ilişkin şartname ve eklerinin Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nden, ayrıca 0(352) 222 70 00 numaralı telefondan detaylı bilgi alınabileceği kaydedildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu