Haber

Jeoloji mühendisi o alanlara dikkat çekti

Jeoloji mühendisi o alanlara dikkat çekti

EDİRNE Jeoloji Mühendisleri Odası Edirne temsilcisi ve jeoloji mühendisi Can Yılmaz, Doğu Anadolu Bölgesi’nde Edirne’nin Saroz Körfezi’nden başlayıp Aras Vadisi’ne kadar uzanan Kuzey Anadolu Fay hattının devamı niteliğindeki sınırın 5 kilometre olduğunu bildirdi. Saros Körfezi kıyı şeridinden kilometrelerce uzakta. Bölgelerin oluştuğu alanlar, alüvyal düzlükler nedeniyle ve depreme yakınlığı göz önüne alındığında tehlikeli durumun en fazla olduğu yerlerden biridir. açıklama yaptı.

Marmara Denizi’nden devam eden, Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinden geçerek Saroz Körfezi’ne kadar devam eden fay hattının Kuzey Anadolu Fay hattının devamı olduğunu vurgulayan jeoloji mühendisi Can Yılmaz, “En yakın nokta Edirne’de bu hattın Saros Körfezi kıyı şeridi 5 Bu hattan 25-30 kilometre uzaklıkta yer aldığı görülüyor.Enez ilçemiz de bu hatta 25-30 kilometre uzaklıkta yer alıyor.” söz konusu. Saroz Körfezi’nin büyük bir bölümünün alüvyonlu ovalardan oluştuğunu belirten Jeoloji Yüksek Mühendisi Can Yılmaz, “Bu bölgede çok ciddi yazlık alanlar var. Bu yapıların çoğu 1999 öncesine ait. Vatandaşlarımıza bu konuda tavsiye ediyoruz. Bölge öncelikle yapılarına gerekli testleri yaptırmaktadır.Bu bölgelerin oluştuğu alanlar alüvyal ovalardandır.Depreme yakınlığı ve depreme yakınlığı dikkate alındığında tehlikeli durumunun en fazla olduğu yerlerden biridir. deprem.” açıklama yaptı.

Jeoloji Mühendisi Can Yılmaz, “Hatay’da görüldüğü gibi alüvyal ovalarda yıkımın daha fazla olduğu kayalık alanlarda yıkımın görülmediği durumlardan biridir. Toprakların daha sağlam ve sıkı olduğu bölgelerde yapılaşma yapılmalıdır. Bu alanlar öncelikli olarak tercih edilmelidir.” sözlerini verdi.

resadiye-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu