Haber

iPhone 16 Yakalama Düğmesi Özellikleri Ortaya Çıktı

Apple’ın bu yılın sonunda piyasaya sürmeye hazırlandığı iPhone 16 serisi detaylandırılmaya başlandı. Son dönemde belirli RAM seçeneklerine sahip akıllı telefonlardaki Yakala butonu hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı. Peki iPhone 16 serisindeki Yakala butonu ne işe yarayacak? iPhone 16 özellikleri!

iPhone 16 Yakalama butonu ne işe yarayacak? – iPhone 16 özellikleri

Apple, iPhone 16 serisinde kullanılacak Yakala butonunun işlevlerini açıkladı. Firmaya yakın kaynakların verdiği bilgiye göre ilgili düğme, beklentilerin aksine kapasitif değil mekanik olacak. Bununla birlikte kullanıcılara dokunma ve basınç algılama özellikleri sunacak.

Düğme, basıncı ve baskıyı destekleyerek kullanıcıların düğme üzerinde sola ve sağa kaydırarak yakınlaştırma ve uzaklaştırma yapmasına olanak tanır. Üstelik hafif bir dokunuşla odaklanıp daha sert bir dokunuşla kayda yani çekime başlamak mümkün olacak. Bu detaylardan da anlaşılacağı üzere bu butonun ana odak noktası fotoğraf ve görüntü yakalama olacak.

iPhone’lar artık güvenli değil mi? İşte ortaya çıkan güvenlik sorunu!

iPhone 16’da yer alan bu yeni butonun kullanılmasıyla birlikte mmWave anteninin cihazlar üzerindeki konumu da değişecek. iPhone 16 serisi RAM kapasitesi (Söylenti):

iPhone 16: 8 GB

iPhone 16 Artı: 8GB

iPhone 16 Pro: 8GB

iPhone 16 Pro Maksimum: 8 GB

Şu ana kadar ortaya çıkan sızıntıların ortak noktası Apple’ın gelecek iPhone 16 serisinde kritik değişiklikler yapmayacağı. Ancak bu durum son zamanlarda değişmeye başladı. iPhone’lar hakkında paylaştığı kritik bilgilerle öne çıkan AppleTrack, geçtiğimiz hafta iPhone 16 Pro’da önemli bir tasarım değişikliği olacağını açıklamıştı.

Görünüşe göre Dynamic Island, iPhone 16 Pro ve Pro Max modellerinde boyut olarak daha küçük olacak. Hatta marka, iPhone 14 ve 15’lerde kullandığı hap tasarımından farklı olarak yeni modellerinde Android’de sıklıkla karşılaştığımız delikli ekran tasarımına geçiş yapacak.

iPhone 16 Pro’nun ekranının 6,1 inçten 6,3 inçe çıkması beklenirken Pro Max’in paneli 6,9 inç boyutunda olacak. Ayrıca 15 Pro Max’e özel 5x tetraprism optik zoom kamera, gelecek serinin standart Pro modelinde de kullanılacak. Üstelik Pro’larda bulunan 12 Megapiksel ultra geniş açılı kameranın 1/2.55 inç 48 Megapiksel’e yükseltileceği belirtiliyor. Son olarak dizinin eylül ayında tanıtılması bekleniyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce iPhone 16 özellikleri ve tasarımıyla beklentileri karşılayacak mı? Görüşlerinizi yorum kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın!

odunpazari-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu