Haber

Inter Miami hangi ligde? Messi hangi ülkeye gidiyor?

Paris Saint-Germain ile yollarını ayıran Lionel Messi’nin yeni adresinin Inter Miami olduğu iddia edildi. Al Ittihad ve Barcelona ile anılan Arjantinli yıldızın son kararını verdiği ve takımı için Inter Miami’ye imza atacağı söylendi. Peki Inter Miami hangi ligde? Messi hangi ülkeye gidiyor?

INTER MIAMI HANGİ LİGDE?

Major League Soccer, ABD ve Kanada futbol liglerinin en üst ligidir. Ligde 26 takım bulunuyor. Bu gruplardan 23’ü Amerika Birleşik Devletleri’ne ve 3’ü Kanada’ya aittir. Doğu ve Batı olmak üzere iki kümeye ayrılmıştır.

Major League Soccer’ın normal sezonu Mart’ta başlar ve Ekim’de sona erer. Ligde yer alan 26 takım, ABD’deki kulüplerin konumlarına göre doğu ve batı olmak üzere iki kümeye ayrılıyor. Her iki küme de 13 takımdan oluşuyor. Her grup normal periyotta 17’si evinde, 17’si deplasmanda olmak üzere 34 maç oynuyor. Her takım; Karşı kümeden takımlarla 10 maç, 5 iç saha ve 5 deplasman, kendi kümelerinde 9 diğer takımla 18 maç, 1 iç saha ve 1 deplasman ve 3 iç saha ve 3′ deplasman. Üçü deplasmanda olmak üzere 6 konferans içi maç oynuyor.

Normal periyodun sona ermesiyle birlikte en çok puan alan grup MLS Taraftar Kalkanı’nı kazanır. Her seti ilk yedi sırada tamamlayan takımlar, playoff mücadelelerinin ardından MLS Kupası maçına çıkıyor.

Sezon ortasında All-Star Maçı, ligin en uygun oyuncularından ve dünyanın diğer liglerinden bir takımdan oluşan karma bir grupla yapılır.

menemen-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu