Haber

Fethiyespor, Mesut Toros ile yollarını ayırdı

TFF 2. Lig Kırmızı Kümede çaba eden Fethiyesporda teknik yönetici Mesut Toros ile yollar ayrıldı.

Uşakspor maçında alınan yenilginin akabinde kimi taraftarlarla tartışıp, emniyet müdürlüğüne şikayetçi olan teknik yönetici Mesut Toros, Fethiyespor idare konseyinin aldığı karar üzerine kontratı karşılıklı fesih edildi. Dönem başından bu yana Fethiyesporda vazife alan teknik yönetici Mesut Toros, ekibine 14 maçta 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 7 yenilgi aldırarak 15 puan toplayıp, ligde 12’nci sırada yer alıyor. İki günden bu yana lider Esat Bakırcı idaresinde bir ortaya gelen idare konseyi bugün öğlen saatlerinde bir defa daha toplanıp, Toros ile yollarını ayırdı. Teknik Yönetici Mesut Toros, futbolcularla bir toplantı yapıp, kendilerine muvaffakiyetler dilerken, yardımcı hocalar ile birlikte kulüpten ayrıldı. Fethiyespordan ayrılmadan evvel gazetecilere basın sözcüsü Nurkaya Gündoğdu ile birlikte teknik yönetici Mesut Toros, açıklamalarda bulundu.

“Fethiyespor başarılı bir takımdır”

Fethiyespor’dan ayrıldığını belirten teknik Yönetici Mesut Toros, “Fethiyesporda birtakım bahislerin önünü açmak ismine liderimiz Esat Bakırcı ve idare konseyi üyelerine yaşadığım birtakım külfetleri anlattım. Bu türlü devam ettiği sürece grubumuza ziyan verileceğini düşündüm. Onlarda bu niyetimde her vakit olduğu üzere bana dayanak oldular. Bırakmamamı istediler. Ancak, ben mental manada kimi şeylerin bittiğini düşünüyorum. Dönem başında kulübün finansal manada yapabileceği, kendimize nazaran en uygun, en karakterli oyuncuları transfer ettik. Lakin, maalesef bu yaşıma kadar yaşamadığım tüm şanssızlıkları bu dönem Fethiyesporda yaşadım. Bilhassa sakatlıklar konusunda, şanssızlıklar konusunda çok muzdaribiz. Nurettin Çakır’ın sakatlanması ile birlikte başlayan şanssızlıklarımız bu vakte kadar devam etti. Bizde gençlerimizle buraya kadar geldik. Fethiyespor topluluğu ile, liderim ve idarem ile, gerçek Fethiye sevdalıları ile ilgili hiçbir sıkıntım olmadı ve olamaz da. Kulüpten ayrılmamın muhakkak bu şahıslarla alakası yoktur. Fethiyespor esaslı ve büyük bir gruptur. Tek temennim inşallah sakat oyuncuların sakatlıkları geçer, devre ortasındaki gruba yeni yapılacak desteklerle bu ekip çok daha hoş imzalar atacaktır. Fethiye halkına, liderimiz Esat Bakırcı’ya, idare şurası üyeleri Nurkaya Gündoğdu ve Nacit Çatal olmak üzere herkese ve futbolcularımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Herhangi bir kulüple muahede yapmadım”

Kendisinin hiçbir kulüp ile anlaşma yapmadığını da dile getiren Toros, “Bucaspor maçına çıkarken, Nazillisporun hocası üçte üç yapmış bir hoca idi. Maçlar bittikten sonra Nazillisporun kupa maçından sonra hoca istifa edince herkes Mesut Toros ismini ön plana çıkardı. Nazillispor ile anlaştığım konusunda ve Fethiyespor ile yollarımın ayrıldığı alt Liglere verilmiş. Bunu kimin yaptığını bilmiyorum. Yalnızca Nazillispor değil, beni bir çok kulüp aradı. Lakin ben onlara Fethiyespor ile anlaşmamın devam ettiğini tekraren belirttim. ve hiç kimse ile mutabakata oturmadım. Ben kendimi başarılı bir teknik adam olarak görüyorum. Muhakkak bir başarılara imza atmış beşerim. Münasebetiyle onların beni aramaları çok olağan. Fakat Fethiyespor ile yollarımın ayrılmadığı için kimseye yeşil ışık yakmadım. Artık bu süreçten sonra gelen tekliflere bakacak ve değerlendireceğiz. Şu an için anlaştığım bir futbol kulübü yok” diye konuştu.

Mesut Toros’a başarılar diledi

Fethiyespora ve camiasına verdiği emeklerden dolayı Mesut Toros ve ekibine teşekkür eden Fethiyespor Başkan Yardımcısı Nurkaya Gündoğdu ise, “Fethiyesporun şampiyonluktan çıkarak 2’nci lige çıkmasının akabinde Mesut Toros hocamız teklifimizi geri çevirmedi. Fethiyesporun başına geçerek imkanların el verdiğince bir takım kurdu. Ama şampiyonluktan sonra her vakit görülmüştür ki, o ekip bir mali kriz yaşar. Fethiyesporda bu duyguyu tattı. Çok istenilen oyuncuları imkansızlıklardan ötürü alamayınca hocamın görüşü doğrultusunda ikinci ve üçüncü evredeki oyuncuları aldık. Bununla da bir amaç koyduk. Tekrar de maksadımız yüksek. Dönem sonunda bu kadro çok hoş yerlerde olacak. Fethiyespor idaresi ismine ben Mesut Toros hocamıza verdiği dayanaklarından ötürü çok teşekkür ediyoruz. Hocamı ben katiyen başarısız görmüyorum. Kendini kanıtlamış ve marka haline gelmiş bir hocadır. Kendisine muvaffakiyetler diliyorum” ifadelerinde bulundu.

Futbolcularla toplantı yaptı

Öte yandan Fethiyesporun Balıkesirspor ile yapacağı maça, alt yapı antrenörleri Reha Özmen ve Serdar Sarıçoban’ın hazırlayacağı bildirildi. Fethiyespor basın sözcüsü Nurkaya Gündoğdu, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte idmana giderek futbolcularla kısa bir toplantı yaptı. En kısa sürede yeni hocanın takıma geleceğini ve kan değişikliği yaşanacağını belirtip, “Öncelikle misyon sizlere aittir. Kendinize uygun bakıp, güzel çalışmanız gerekiyor” diye konuştu.

Teknik yönetici Mesut Toros böylelikle 3. sefer vazife yaptığı Fethiyespor kulübünde yollarını ayırdı. – MUĞLA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu