Haber

Fas Başbakanı Ahnush, Çin’in Filistin davasına verdiği desteğin değerli olduğunu söyledi

Fas Başbakanı Aziz Ahnush, Çin’in Filistin davasına verdiği desteğin adil ve kalıcı bir barış için değerli bir uluslararası kazanım olduğunu belirtti.

Fas Başbakanı Ahnoush, Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde düzenlenen Çin-Arap Ülkeleri Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, Çin’in Filistin sorununa barışçıl bir çözümü yeniden canlandırma çabalarını takdir ettiğini kaydetti.

Ahnush, Çin’in Filistin davasına verdiği desteğin, adil ve kalıcı bir barış için bedeli olan uluslararası bir kazanım olduğunu belirterek, Pekin yönetiminin Filistin sorununun barışçıl çözümü için müzakere masasına dönmesini destekleme çabalarının takdire değer olduğunu vurguladı. övmek.

Başbakan Ahnush, devletlerin toprak bütünlüklerine saygı duymaları ve yeterli komşuluk ve ulusal egemenlik unsurları temelinde içişlerine karışmaktan kaçınmaları gerektiğini vurgulayarak, tepenin Çin ve Arap ortasında mevcut güçlü çıkarlara yeni bir tuğla eklemek için bir fırsat olduğunu söyledi. ülkeler.

“Çin-Arap Ülkeleri Zirvesi”ni tarihi bir olay olarak nitelendiren Ahnus, organizasyonun jeo-stratejik gelişmelerin değerlendirildiği değerli bir etkinlik olduğunu sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu