Haber

Eski Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin’in cezası kesinleşti.

ÇANAKKALE’nin Gökçeada ilçesinde belediyeye yönelik ‘yolsuzluk’ ve ‘rüşvet’ operasyonunda tutuklanarak görevden alınan eski Belediye Başkanı Ünal Çetin’e ‘taksirle görevi kötüye kullanmak’ suçundan 2 ay 15 gün hapis cezası verildi. ‘, Yargıtay kapalıyken. İtiraz, bir üst mahkeme olan Çanakkale 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi. Böylece Gökçeada Asliye Ceza Mahkemesi’nin kararı kesinleşti.

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 31 Ocak’ta Gökçeada Belediyesi’ne düzenlediği ‘yolsuzluk’ ve ‘rüşvet’ operasyonunda İYİ Parti eski İlçe Başkanı Hasan Erdem ve İmar Müdürü Seval Duran tutuklanarak Gökçeada Belediye Başkanı tutuklandı. tedbir olarak görevinden uzaklaştırıldığı açıklandı. Ünal Çetin, başka bir belgeden ‘taksirle görevi kötüye kullanma’ suçundan 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

NB’nin Gökçeada Belediyesi ve Gökçeada Cumhuriyet Başsavcılığı’na 2015 yılında Fatih İlçesi’nde bir inşaat firması tarafından yaptırılan binanın kendi arazisine taştığı gerekçesiyle yaptığı incelemelerde inşaatın mevzuata aykırı olduğu tespit edilmesine rağmen, NB inşaatın devam etmesini Gökçeada Belediyesi ve inşaat firmasına bildirdi. dava edildi. Ancak İçişleri Bakanlığı, Gökçeada Belediyesi aleyhine açılan davaya izin vermedi. 2018 yılında İçişleri Bakanlığı’ndan soruşturma izni alınmasının ardından o dönem Gökçeada’nın belediye başkanı olan Ünal Çetin ile Seval Duran ve MHÜ hakkında soruşturma başlatıldı. Hakkında soruşturma başlatıldı. GÖREVLERİNİN İHTİYAÇLARINA GÖRE HATA TESPİT EDİLMİŞTİR.

Soruşturma kapsamında, yapı ruhsatının mevzuata aykırı olarak düzenlendiği, sanıklar Seval Duran ve Ünal Çetin’in yapı ve tadilat ruhsatını kontrol ve onaylarken görevlerini ihlal ettikleri belirlendi. Bu kapsamda 2018 yılında Gökçeada Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davada geçen yıl 16 Ocak’ta karar verilmişti. Yargıç, sanıklar Ünal Çetin, Seval Duran ve MHU’yu ‘taksirle görevi kötüye kullanma’ suçundan önce 3’er ay hapis cezasına çarptırdı. Duruşmada sanıkların durumlarının iyi olması nedeniyle takdir indirimi uygulanarak hapis cezası 2 ay 15 güne indirildi ve Yargıtay kapatılarak 5 yıl denetime tabi tutulmasına karar verildi. Taraflar bir üst mahkeme olan Çanakkale 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurarak karara itiraz ettiler. Gökçeada Asliye Ceza Mahkemesi’nin kararı, Ağır Ceza Mahkemesi’nin yaptığı değerlendirmenin ardından 15 Mayıs’ta itirazı reddetmesi üzerine kesinleşti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu