İş

Erzincan Altın Madeninde Heyelan

ORHAN BOZKURT

Anagold Madencilik’in işlettiği Erzincan’ın İliç ilçesindeki Çöpler Altın Madeni’nde heyelan meydana geldi. Erzincan Valiliği’nden alınan bilgiye göre, yeraltında mahsur kalan işçilerin olduğu belirtildi. Yerel kaynakların verdiği bilgiye göre, heyelanın ardından maden sahasından kaldırılarak depolanan binlerce ton siyanürlü toprak Fırat Nehri Havzası’na döküldü.

Erzincan’ın İliç ilçesinde bulunan ve Anagold Madencilik tarafından işletilen Çöpler Altın Madeni’nde heyelan meydana geldi. Erzincan Valiliği’nden alınan bilgiye göre, yeraltında mahsur kalan işçilerin olduğu belirtildi. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’nun da olay yerinde olduğu bildirildi.

Bağımsız Maden İşçileri Sendikası’nın bugün X hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Erzincan İliç’te Anagold Madencilik’e ait altın madeninde büyük çökme yaşandı. Tüm madencilerimize geçmiş olsun diyoruz. Tek bir madencinin bile can kaybı yaşamaması temennisiyle gelişmeleri an be an takip ediyoruz. “

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, olay yerine geldiklerini belirterek, “Şu anda o bölgede bulunan arkadaşların kimlikleri belirlendi. Net bilgi vermek için beklememiz gerekiyor. Kısa sürede kamuoyuna bilgi vereceğim. Geldik. Erzincan’dan 25 dakikada bölgeye ulaştık. Artık o bölgeye ulaştık. “Bu süreçte toprak çıkarılıp istifleniyor. O sırada heyelan meydana geliyor. Bütün arkadaşlarımız bunun sebebi üzerinde çalışıyor” dedi.

Anagold Madencilik’ten yapılan yazılı açıklama şöyle:

“13 Şubat Salı günü saat 14:28 sıralarında Anagold Çöpler Altın Madeni’mizdeki yığın liçi sahamızda meydana gelen kaymadan dolayı büyük üzüntümüzü paylaşmak isteriz. Bu süreçte en önemli önceliğimiz olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz. Yaşadığımız bu zorlu süreç çalışanlarımızın ve yüklenicilerimizin sağlığı ve güvenliğidir.Bu trajik olaydan hemen sonra bölgedeki çalışanlarımızla iletişime geçerek acil durum planımızı devreye aldık ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına bilgi verdik. Anagold acil müdahale ekiplerine ve AFAD birimlerine acil bildirimde bulunularak, olayın meydana geldiği bölgede gerekli güvenlik tedbirleri alınırken, tüm müdahaleler gerçekleştirildi.Tüm faaliyetlerinde çalışan sağlığı ve güvenliğini odağına alan bir kuruluş olarak, gerekli tedbirleri alarak hareket edeceğiz. Bu zor günlerde hem çalışanlarımız hem de paydaşlarımızla birlik ve beraberlik içerisindeyiz.Bu trajik olayın etkilerini en aza indirmek için gerekli tüm adımları atmaya devam ederken, bunu bir an önce netleştirmek için tüm kaynaklarımızı seferber edeceğiz. “Şeffaflık unsurumuz kapsamındaki gelişmeler hakkında her zaman gerekli mercileri ve kamuoyunu bilgilendireceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

silivriajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu