Haber

Bakan Kurumdan 5 Aralık Dünya Toprak Günü Paylaşım Açıklaması

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 5 Aralık Dünya Toprak Günü münasebetiyle yaptığı paylaşımda, “1 santimetre toprak 500 yılda oluşuyor, ancak erozyon nedeniyle sadece 45 yılda kayboluyor” dedi. terimini kullandı.

5 Aralık Dünya Toprak Günü münasebetiyle sosyal medya hesabından erozyonla mücadeleye dikkat çeken bir görsel yayınlayan Kurum, şu açıklamayı yaptı:

“Bir santimetre toprak 500 yılda oluşuyor ama erozyonla sadece 45 yılda yok oluyor. Erozyon yavaş yavaş toprak anamızı elimizden alıyor. Yaptığımız çalışmalarla toprak kaybını 500 milyondan 500 milyona düşürdük. 113 milyon ama yetmez, daha da düşürürüz” dedi.

81 ilde 30 milyon metrekare alan ağaçlandırıldı

Görüntülü mesajda toprağın en değerli yaşam, rahmet ve gelecek için yaşam kaynağı olduğu vurgulanırken, her yıl milyonlarca ton toprağın erozyondan zarar gördüğü, Bakanlığın çalışmalarına aralıksız devam ettiği belirtildi. toprak kaybını önlemek.

Erozyonun toprak kaybının en büyük ve en yaygın nedenlerinden biri olduğu hatırlatılarak, 81 ilde 30 milyon metrekare alanın ağaçlandırılarak hem yeşil alanların büyütüleceği hem de buna yönelik tedbirlerin alınacağı vurgulandı. çölleşme ve erozyon ile.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu