Haber

Antalya’daki Sedir Spor Kompleksi’nin çalışmaları incelendi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Sedir’in geçmiş dönemde yarım kalan projelerden biri olduğunu söyledi. Spor Kompleksteki çalışmaları denetledi. Sedir Spor Kompleksi’nin Cumhuriyetin 100. yılında Antalyalı gençlerin hizmetine sunulacağının müjdesini veren Önder Böcek, “Yaklaşık 160 milyon liraya mal olacak yatırımla bölgenin en büyük kompleksi olacak” dedi. Akdeniz. spor“Kompleksinin açılışını yapacağız” dedi.

Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Sedir İlçesi’nde ASAT tarafından inşaatı devam eden Sedir Spor Kompleksi’nde incelemelerde bulundu. Çalışmaları yerinde gören Lider Böcek, bürokratlar ve yüklenici firma yetkililerinden projenin son durumu hakkında bilgi aldı. Başkan Böcek, Antalya’da vatandaşa fayda sağlayan yarım kalan projeleri birer birer tamamladıklarını belirterek, “Bitmeyen Sedir Spor Kompleksi’nin önceki dönemde maliyeti 13 milyon liraydı. 10 milyon lirası ödendi, kalan 3’ünü biz ödedik. Milyon TL büyükşehiri devraldığımızda. 2018’de de.” “Projenin inşaatı durdu. Göreve geldiğimizde projenin tamamlanması gerektiğini söyledik. Şimdi yeni bir ihale yaptık. Proje tamamlandığında toplam 160 milyon liraya mal olacak” dedi.

“100’üncü yılda gençlere hediye”

Cumhuriyetin 100. yılında spor kompleksini gençlerin hizmetine sunacaklarını belirten Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizlersiniz’ diye seslendiği gençlerimiz için. Akdeniz’in ve Antalya’nın en güzel yeri olan Cumhuriyeti kurdunuz, onu yükseltecek ve yaşatacak sizlersiniz.” “Büyük bir spor kompleksinin açılışını yapmış olacağız. Cumhuriyetin 100. yılına değerli bir eser bırakacağız” dedi.

“Netin yeni sultanları ortaya çıkacak”

Başkan Böcek, Sedir Spor Kompleksi hakkında şu bilgileri verdi: “Kapalı spor salonu, fitness alanları, basketbol ve voleybol sahası olacak. Uluslararası standartlara uygun sporumuzu yapacağımız çok amaçlı büyük bir tesistir. İnşallah” Geleceğin file sultanları bu salonda yetişecek. Gelecekte de onlarla gurur duyacağız.” “Altın Kuşak’ın Antalya’ya getirilmesi için başpehlivanlarımız yine bu salonda çalışacak. Ayrıca uluslararası spor etkinliklerine de ev sahipliği yapacak. Ayrıca kreş ve sosyal tesisleri de bulunacak.”

“Kimin başladığı değil, kimin bitirdiği önemlidir.”

Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi, Nekropol Alanı ve Raylı Sistem gibi önceki döneme ait yarım kalan projeleri tamamladıklarını hatırlatan Başkan Böcek, “Kimin başladığı değil, bitirmek önemli. Olanlara teşekkür ediyorum.” yine kim katkıda bulundu.”

“Antalya Atatürk Stadı’nın adı Meclis’te”

Başkan Muhittin Böcek ayrıca, Antalyaspor Stadı’nın isminin Atatürk Stadı olarak değiştirilmesi yönündeki teklifinin Cuma günü Büyükşehir Belediyesi Devam Meclisi’nde görüşüleceğini kaydederek, “Bu öneri anlamındadır. Bizim yetkimiz dahilinde değil ama Spor Bakanlığı talebimizi değerlendirecek.”

“Parke ve tribün işleri”

Yüzde 70’i tamamlanan Sedir Spor Salonu projesinde zemin kaplama işleri ile güreş ve basketbol sahalarındaki zemin kaplama çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki günlerde tribün montajı ve çevre düzenleme çalışmaları ile proje tamamlanacak. – ANTALYA

altinovaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu