Sağlık

Akşam yemeğinde dışarıda bırakılan makarnayı yiyen öğrenci hayatını kaybetti

5 gün önce pişirip dışarıda bıraktığı makarnayı yiyen 20 yaşındaki AJ, şiddetli ishal ve kusma sonucu hayatını kaybetti.

DOKTORA GİTMEK YERİNE UYDU

AJ olarak bilinen 20 yaşındaki Belçikalı, 5 gün önce pişirdiği makarnayı yiyip akşam yemeğine çıktı. Arkadaşlarıyla birlikte spor yapmak için dışarı çıkan AJ, eve döndükten yarım saat sonra baş ağrısı ve karın ağrısı yaşamaya başladı. Bir süre sonra kusma ve ishal şikayetleri artan genç, doktora gitmek yerine uyumak için yatağına gitti.

YATAKINDA ÖLÜ BULUNDU

Ertesi gün okula gitmeyen AJ, ailesi tarafından yatağında ölü bulundu. Otopsi, genç öğrencinin yemeği yedikten yaklaşık 10 gün sonra öldüğünü ortaya çıkardı. Otopsi, AJ’nin karaciğer nekrozu ve akut pankreatit nedeniyle öldüğünü ortaya çıkardı.

DAVA DERGİDE YAYINLANDI

Şok edici olay Klinik Mikrobiyoloji Dergisi’nde yer aldı. Dr. kendisini Amerika Birleşik Devletleri merkezli lisanslı bir tıbbi sağlayıcı olarak tanımlıyor. Bernard videoda olayı ana hatlarıyla anlattı. Dr. Bernard şunları söyledi: “Birçok insan bir veya iki gün boyunca bir tür artık makarna veya erişte yiyor ve bunda bir sorun yok. Birkaç saatten fazla dışarıda bırakılan yiyeceklere dikkat edin. Yiyecekler tuhaf kokuyorsa, güvenli olmak her zaman daha iyidir” özür dilemektense.”

GIDALAR DOĞRU ŞEKİLDE SAKLANMALIDIR

Dr. Bernard, Ekim 2008’de ölen AJ’nin yaşadığı hastalığın ciddiyetinin “tipik” olmadığını ancak yine de bir olayı önlemek için uygun gıda saklama tekniklerini uygulamanın önemli olduğunu söyledi. Uzmanlar, çabuk bozulan gıdaların hazırlandıktan sonra iki saat içinde soğutulmasını öneriyor. Taze kümes hayvanları, balık ve kıyma, pişirildikten veya dondurulduktan sonra hızla tüketilmelidir. Sığır eti, dana eti ve kuzu eti 3 ila 5 gün içerisinde tüketilmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu