Ekonomi

ABD Hazine Bakanı Yellen ve Çin Başbakan Yardımcısı Hi “iletişimi yoğunlaştırma” konusunda anlaştılar

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Çin’in ekonomik ilişkilerden sorumlu Başbakan Yardımcısı Hı Lifing ile “iletişimin yoğunlaştırılması” konusunda anlaştıklarını belirterek, borç sorunlarından iklimle ilgili ekonomik konulara kadar küresel zorluklar üzerinde birlikte çalışmaya kararlı olduklarını belirtti. değiştirmek.

Yellen, basın toplantısında Çin Başbakan Yardımcısı Hüseyin ile iki gün süren görüşmesi ve iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABD-Çin ilişkilerinin çağın en önemli ilişkilerinden biri olduğuna işaret eden Yellen, ABD’nin ulusal güvenlik çıkarlarını korumak için zaman zaman ekonomik araçlara başvurmasına rağmen, Çin ile sağlıklı ve istikrarlı bir ekonomik ilişki vizyonuna sahip olduklarını kaydetti. Her iki tarafa da fayda sağlayan iki ülke.

Yellen, ABD Başkanı Joe Biden ile Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in yaklaşık bir yıl önce yaptığı görüşmeden bu yana bu vizyonu ilerletme yönünde önemli ilerleme kaydedildiğine inandığını söyledi.

“Dostça, doğrudan ve verimli görüşmeler yaptık”

Biden’ın ikili temasların derinleştirilmesi talimatı sonrasında temaslara değinen Yellen, makroekonomik gelişmelerden ekonomik ilişkilerin niteliğine, iklim değişikliğinden düşük gelirli ülkelerdeki borç sorunlarına kadar pek çok konuda samimi ve yapıcı görüşmeler yaptıklarını ifade etti.

Yellen, Çin Başbakan Yardımcısı Hüseyin ile iki gün boyunca “samimi, doğrudan ve verimli görüşmeler” yaptıklarını belirterek, mevcut belirsiz küresel imajın gelecek için esnek temas sınırlarını korumayı özellikle hayati hale getirdiğini vurguladı.

Görüşmelerde her iki ülkeye de fayda sağlayacak sağlıklı bir ekonomik ilişkiye ulaşma hedefinden bahsettiğini belirten Yellen, ABD ekonomisini Çin’den ayırmaya çalışmadıklarını yineledi.

Ayrılmanın hem ABD’ye hem de Çin’e zarar vereceğini ve dünya istikrarını bozacağını vurgulayan Yellen, “Ancak sağlıklı bir ekonomik ilişki, Amerikalı işçilere ve şirketlere adil davranılmasını gerektirir. Çin’in piyasa dışı politika ve uygulamalarının genişliği ve derinliği ile bunların küresel “Yayılmalarıyla ilgili endişelerimi dile getirdim. Bunlar ABD’deki işletmelerden sıklıkla duyduğum endişeler.” dedi.

Uyarı: “Rusya’ya yardım eden şirketler ciddi sonuçlarla karşı karşıya kalacak”

Küresel zorluklara karşı iklim finansmanı konusunda iş birliğini geliştirebilecekleri belirli alanları görüştüklerini belirten Yellen, küresel finansal istikrarı teşvik etme çabalarının yanı sıra Dünya Bankası, Uluslararası Para Fonu ve diğer kuruluşların güçlendirilmesinin öneminden de bahsettiklerini kaydetti. uluslararası finansal mimarinin parçaları.

Yellen, Çin’in grafit ve diğer kritik madenlerdeki ihracat kontrollerine ilişkin endişelerini de dile getirerek, şirketlerin Rusya’nın savunma sanayisine mali destek vermemesi gerektiğini, bunu yapmaları halinde ciddi sonuçlarla karşılaşacaklarını vurguladı.

Hİ ile sistematik bağlantı temposunun sürdürülmesi de dahil olmak üzere “iletişimin yoğunlaştırılması” konusunda mutabakata vardıklarını kaydeden Yellen, “Borç sorunlarından iklim değişikliği ile ilgili ekonomik konulara kadar küresel zorluklar üzerinde birlikte çalışmaya kararlıyız. İki ülke eşit koşulları sağlıyor. ABD ve Çin’deki şirket ve işçiler için eşit koşulların sağlanması, ABD ve Çin’deki şirket ve işçiler için eşit koşulların sağlanması. “Halkın yararına olacak sağlıklı bir ekonomik ilişki hedefini ortaklaşa memnuniyetle karşılıyoruz.” dedi.

ICBC’ye yönelik fidye yazılımı saldırısı da tartışıldı

ABD ile Çin arasında hâlâ pek çok anlaşmazlık alanının bulunduğunu belirten Yellen, vardıkları anlaşmaya uygun hareket edeceklerini ve karşı taraftan da aynısını beklediklerini vurguladı.

Yellen, toplantılarının Biden ile Xi arasında verimli bir toplantıya daha fazla zemin hazırlanmasına yardımcı olduğunu belirterek, Çin’in de önümüzdeki hafta Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) toplantılarına katılacağını hatırlattı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yellen, Çin’in para birimindeki aşağı yönlü baskıyı sermaye çıkışlarını artırabilecek bir risk olarak gördüğünü, ekonomik sorunlarla güçlü bir şekilde mücadele ettiğine ve ileri adımlar atmaya hazır olduğuna inandığını kaydetti.

Yellen, finansal kuruluşların yanı sıra Rusya’ya ekipman akışına yardımcı olabilecek Çinli şirketlerin de olduğuna dair kanıtlar gördüklerini belirtti.

Çin Sanayi ve Ticaret Bankası’na (ICBC) yapılan fidye yazılımı saldırısının ABD tahvil piyasasına bir etkisinin olmadığını belirten Yellen, bu konuyla ilgili Çin Başbakan Yardımcısı Hı ile görüştüklerini belirtti.

Yellen ve Hı arasındaki doğrudan iletişim düzenli olarak devam edecek.

Öte yandan ABD Hazine Bakanlığı, Yellen’ın Çin Başbakan Yardımcısı H.

Açıklamada Yellen ve Hı’nın yurt içi ve küresel makroekonomik ve finansal gelişmelere ilişkin görüş alışverişinde bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, Yellen ve Hı’nın ABD-Çin ekonomik ilişkilerinin önemli temelleri üzerinde mutabakata vardığı, iki tarafın ortak çözümlere yönelik çalışmak, anlaşmazlıkları mümkün olduğunca ele almak ve yanlış algıları önlemek amacıyla ilişkileri daha da ağırlaştırma konusunda mutabakata vardığı belirtildi. istenmeyen gerilimlere yol açar.

Açıklamada Yellen ve Hı’nın aralarındaki doğrudan iletişimi düzenli olarak sürdürme taahhüdünde bulundukları kaydedilirken, ABD ve Çin ekonomilerini ayırmaya çalışmadıkları vurgulandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu