Yaşam

AB Su Ürünleri Fakültesi 37. Dönem Mezunları Sektöre Selam Verdi

2022-2023 Eğitim-Öğretim Döneminde Ege Üniversitesi (AB) Su İşleri Fakültesi’nde eğitimlerini tamamlayan öğrenciler kep attı. EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Banu Yücel, Su İşleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Sunlu, Konak İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ruhşan Özdemir Çiftçi, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Şahin Çakan, İzmir Su Ürünleri Yetiştiricileri ve Üreticiler Birliği Genel Sekreteri Demir Alpay, Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi temsilcileri, fakülte üst yönetimi, akademik-idari çalışanlar, lisansüstü öğrenciler ve aileleri katıldı.

Mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. kurulduğu gün. 41 yıl önce başlayan bu yolculuk, siz değerli akademik ve idari çalışanlarımızın emeği, özverisi ve emeği ile devam etmektedir. Fakültemiz kamu ve özel sektörde çalışan ve su işleri alanında bilim insanı olarak çalışan birçok mühendisi ülkemize kazandırmıştır. Kaliteli ve her zaman güncellemeye açık olan eğitim programı, öğrenci odaklı yaklaşımını ve başarısını ulusal ve uluslararası platformlarda kanıtlamıştır. Üniversitemiz, deneyimli akademik kadrosu ile sürekli gelişen YÖKAK tarafından 5 yıllık tam kurumsal akreditasyon alan ilk devlet üniversitesidir. Ülkemizin sayılı araştırma üniversitelerinden biri olan Ege Üniversitesi öğrencileri, birlikte mezun olmanın gururunu yaşıyor.

“Öğrencilerimize en iyi eğitimi veriyoruz”

Bölüme bu yıl 37. dönem mezunlarını uğurladıklarını belirten Su İşleri Fakültesi Dekanı Prof. Su Ürünleri Fakültesi 1992 yılında Türkiye’nin en güçlü akademik kadrosuna sahip en büyük su ürünleri fakültesi olmuştur. Hem sahadaki uygulama birimlerimizde hem de kampüsteki modern dersliklerimizde öğrencilerimize en iyi eğitim ve öğretimi vermeye çalışıyoruz. YÖK, güçlü altyapımızla bu yıl fakültemize 60 öğrenci kontenjanı verdi.”

Öğrencilere seslenen Dekan Prof. Dr. Sunlu, “Sizleri çağdaş fikirleri temel alan, Cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı, çevre ile bütünleşmiş, su kaynaklarının korunmasını, su kaynaklarının korunmasını sağlayan su mühendisleri olarak yetiştirdik. üniversitemiz çatısı altında sürdürülebilir kullanımı ve bilgi birikiminin sürekli tazelenmesidir. Ege Üniversitesi öğrencileri olarak sizlerin hem kamuda hem de özel sektörde başarılı olacağınıza, sizden sonra gelecek arkadaşlarınıza yeni iş imkanları hazırlayacağınıza inancımız tamdır. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi.

“Bu fakülteyi kazandığım için mutluyum”

37. Dönem Su İşleri Fakültesi birincisi Ceylin Özcan, “Bugün Ege Üniversitesi Su İşleri Fakültesi birincisi olarak mezun olmanın gururunu, mutluluğunu ve heyecanını yaşıyorum. Çok güçlü akademik kadromuz, ilgili ve bilgili hocalarımız ile fakültemizde eğitimimi tamamladığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak, Dekanımız Prof. Dr. Uğur Sunlu, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Halil Şen ve Prof. onun yardımı. Mezun olunca ‘İyi ki bu fakülteyi kazanmışım’ diyorum. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Biz her şeyi gençlere bırakacağız, onlar geleceğin umudu ve parlak çiçekleridir. Bütün ümidim gençlikte. Biz gençler olarak bilim ve bilimle bu güzel ülkeyi her zaman ileriye taşıyacağız. İşimizi en uygun şekilde yapacağımızdan şüphem yok. Hepimizin mezuniyeti kutlu olsun” dedi.

Konuşmaların ardından genç mühendisler keplerini fırlatarak mezuniyet sevincini doyasıya yaşadılar.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

karacoban-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu